БУЂЕЊЕ ВИТЕЗОВА

Нови мини градски дерби, као  што се и очекивало, заслужено је припао једном од кандидата за доигравање у плеј-офу екипи Партизана, стим да су гости на ”свом” паркету приказали већим делом утакмице најбољу игру до сада ове јесени.

   Почетак утакмице, као и на претходним, припао је екипи Обилића која је зоном 5+1 оочито пореметила замисли стратега црно-белих Ћирковића (1:3 – 3.мин; 2:4 – 5.мин; 5:6 – 8.мин; 8:8 – 15.мин). Да су изабраници тренера Павловића били сконцентрисанији у изгледним ситуацијама за погађање мреже ове вечери расположеног Михајлова сигурно би још више забринули домаћине него што јесу, приморавши их тако да узму релативно брзо први Тајм-аут. Заиграли су потом чвршћу зону предвођени грчком придошлицом Маркататосом и кажњавали сваку грешку или промашај Витезова головима из полуконтри или контри чији је зачетник углавном био капитен Шотић. Сада је резултат био на страни црно-белих, али не и толико убедљив да би заиграли опуштеније (14:12 – 21.мин; 18:14 – 26.мин). Улазак у игру ветерана Митровића унео је сигурност у нападу гостију који његовим головима и успешним асистенцијама саиграчима, у самој завршници полувремена, долазе на само гол заостатка (18:19 – 29.мин). Нова улога Шотића да са левог крила пређе на позицији средњег бека показала се добром пошто шестим голом поставља коначан резултат након 30.минута игре (18:20 – 30.мин).

   У најави утакмице тренер Павловић је нагласио да екипу Партизана види као једеног од четри учесника доигравања за првака па би евентуално изненађење са позитивним резултатом ове утакмице у корист његове екипе било узалудно, јер би се бодови из ње брисали у доигравању првенства због раздвајања ове две екипе. Са таквим размишљањем пружио је у наставку сусрета већу минутажу младим придошлицама како би их боље уиграо са ”староседеоцима” и тако стекао реалнију слику на кога од њих би у наставку првенства могао, и колико, озбиљније да рачуна. Код домаћина, такође млађи играчи, добијају већу минутажу од којих се серијом голова са левог крила истакао Александар Праштало (2004). Резултат се до краја утакмице кретао у корист црно-белих од четри (26:22 – 39.мин; 30:26 – 44.мин) до највише седам голова (35:28 – 50.мин; 37:30 – 54.мин). Мада се одавно знао победник ове утакмице најстарији Сладић, подржан једним од саиграча који долазе – Станићем, не дозвољава распуцаним домаћинима да остваре још већу предност и тако присталицама екипе са Врачара даје реалну наду за њихове боље резултате колико већ од наредне утакмице где дочекују новајлију екипу Уба (петак – 18.30).

РК  ПАРТИЗАН – РK  OБИЛИЋ   39 : 33   ( 18 : 16 )

Сала: У С Ц ”Вождовац”

Гледалаца: 300

Судије:   Б. Радаковић  (Нови  Сад)  – Н. Бакмаз (Нови  Сад)

Седмерци:  Партизан  7 (5)   Oбилић  3 (3)

Искључења:   Партизан 8. мин   Oбилић  10. мин

ПАРТИЗАН: Михајлов (12. одбрана), Маркататос, Јовић 5, Шотић (кап) 8, Арсић, Весковић, Кустудић, Јелић, Којадиновић 6 (3), Мићић 2, Праштало 8, Пештић 6, Лазић 2, Милошевић, Ковачевић 2 (2) – (тренер: Ђ. Ћирковић).

ОБИЛИЋ: Сук, Савић, Гојковић 1, Јестровић 4, Дробњаковић 1, Денић, Иванић 1, Јовановић 3, Стојановић, Мандић 3, Турудић (кап) 2, Станић 6, Митровић 2, Бандука 3, Сладић 7 (3), Тасић (7. одбрана / седмерац) – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:   Александар Праштало (Партизан)