Р А З В Е Д Р А В А Њ Е

После скоро тронедељног поста и мало задовољавајућег виђеног на три одигране утакмице и најављеног прошло недељног ”разведравање” у малом градском дербију са Партизаном, сунце је коначно обасјало Витезове у сусрету са једним од директних конкурената из ”доњег” дома за опстанак. Према очекивањима у овај сусрет тренери обе екипе уложили су максималан напор како би уписали прве бодове имајући у виду много тога што су знали једни о другима, где је при том у саставу гостију било и играча који су започели припреме за ову сезону управо са Витезовима. У осталом значај важности ове утакмице потврдило је и руководство такмичења поверивши њено суђење једном од наших најбољих судијских парова – ”интернационалаца”.

Почетак утакмице протекао је у сигурнијој игри дебитаната са Уба који су у првих десетак минута одржавали минималну предност (1:2 – 4.мин; 3:4 – 7.мин; 5:6 – 10.мин). Следи нешто успешнија, али не и беспрекорна игра одбране домаћина, која је почела боље да контроплише ударне полуге гостију Лазића и Томића. Све се то одразило у наредним минутима на семафор пошто су сада Врачарци ти који стичу обећавајућу предност (9:6 – 12.мин; 15:10 – 20.мин). Ветеран Сладић истакао се тада сигурном реализацијом седмераца као и шутевима са девет метара имајући озбиљну подршку од вихорног Јовановића и маштовитог капитена Турудића. До краја полувремена Витезови су задржали предност која је створена одличном прецизношћу у првих тридесет минута од 88% (25-22), при чему многи љубитељи рукомета резултат на полувремену ове утакмице (22:17) памте као коначан резултат многих утакмица из ранијих периода.

Малобројна публика имала је прилику да види у наставку утакмице још 34. гола (укупно 71. гол за 60.мин) односно на сваких 50,7 секунди нови погодак ! Упињали су гости како са терена, тако и са клупе, да анулирају заостатак од шест голова што им на њихову жалост није и пошло за руком. Један од главних разлога за тако нешто је и улазак Антеља на гол домаћина који је умањио надања гостију за повољан исход утакмице мада су успели да у више наврата преполове заостатак (29:26 – 43.мин; 31:28 – 48.мин; 34:31 – 52.мин). Међутим тада би се код домаћина нашао неки нови појединац (Станић, Мандић…) који би уз неухватљивог Јовановића надмудрио зону гостију и тако гасио очекивања Убљана за добрим резултатом. У завршници сусрета понестало је концентрације и стрпљења у редовима домаћина што је натерало тренера Павловића да искористи и трећи Тајм-аут и да из игре извуче појединце који су провели добар део утакмице на терену, и тако уплови са својом ”посадом” у мирну луку са првим овосезонским бодовима.

Због репрезентативних обавеза наредно коло игра се 7/8. октобра када Витезови гостују, још једном од претендената за највиши пласман, екипи Металопластике.

РК OБИЛИЋ – РK У Б 38 : 35 (22 : 17)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100.
Судије: И. Мошорински (Нови Сад) А. Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Oбилић 5 (5) Уб 7 (5)
Искључења: Oбилић 12. мин Уб 8. мин

OБИЛИЋ: Савић , Гојковић, Јестровић 3, Јовановић 8, Антељ (6. одбрана / седмерац), Maндић 4, Турудић (кап) 4, Станић 6, Митровић, Бандука 4, Сладћ 8 (5), Тасић (3. одбране), Бећировић 1 – (тренер: М. Павловић)

У Б: Максовић (1. одбрана), Алавања 7 (2), Лазић 7 (3), Радојичић, Радовановић, Мрдовић (6. одбрана), Томић 6, Иконић, Ранковић, Жарковић 1, Секулић 2, Петровић 5, Павловић (кап), Тривић, Шапоњић 5, Пановски 2 – (тренер: Б. Филиповић)

МВП играч утакмице: Борис Јовановић (Обилић)