”НЕГОСТОЉУБИВИ” ДОМАЋИНИ

На пут у Шабац Витезови су пошли свесни да би сем пораза други исход ове утакмице представљао прворазредну сензацију од које у крајњем случају не би имали било какву корист пошто је чета Владана Матића у најужем кругу кандидата за највиши пласман, а састав Марка Павловића у кругу екипа које ће се борити за голи живот па се онда међусобни резултати ове две екипе бришу. Уз све то у саставу гостију, углавном због здравствених разлога, није било неколико стандардних играча тако да су они најмлађи имали солидну минутажу да се представе добрим познаваоцима овог спорта присутних ове вечери у чувеној ”Зорки”.

И поред респекта водеће екипе у првенству, као и тактичке незрелости већине играча у својим редовима, гости су у уводним минутима сусрета били солидан такмац ”чивијашима” (2:2 – 3.мин; 6:6 – 9.мин; 9:8 – 12.мин). Већ тада истакао се код домаћина некадашњи Витез Урош Павловић претварајући у сигурне погодке асистенције Брајовића, Гавашелишвилија или Јовановића. Сваки одбрана Арсића или грешка гостију одразила се знатним повећањем предности домаћина који су наредних десет минута решили у своју корист са 11:4 (20:12 – 22.мин). Мењао је тренер Павловић позиције играчима у одбрани, али мало тога је донело неки бољитак у њеној успешности па је предност домаћина отишла на десет голова (25:15 – 28.мин). Ипак бољом реализацијом са оба крила (Јовановић – Стојановић) на одмор се отишло са мањим заостатком, али и укупно постигнута 42. гола за тридесет минута (25:17).

Како су завршили први тако су домаћини наставили са доминацијом и почетком другог дела сусрета (27:17 – 33.мин; 32:18 – 40.мин; 34:20 – 42.мин). Следи неколико успешних одбрана Тасића на голу Витезова што пре свих они најмлађи Станић, Стојановић и Иванић претварају у серију од 3:8 којом су натерали тренера Матића да у Тајм ауту подигне глас на своје изабранике (37:28 – 51.мин). У преосталом времену играло се ”гол за гол”, а Обилић је екипа која је у досадаашњих 5. кола одиграла три утакмице са највише постигнутих голова за 60. мин: 73. гола (Обилић – Уб), 72. гола (Партизан – Обилић; Металопластика Еликсир – Обилић).

 Несумњиво је да ће Витезови утакмицу у Шапцу брзо архивирати без последица на њихов коначни пласман, али и извући поуке, посебно они са већом минутажом, да се одбрана мора играти колективно у континуитету или са што мање осцилација и да ће у сусретима који предстоје са директним конкурентима за опстанак сваки промашени ”зицер” бити велики луксусз који се мора избећи.

 А тако нешто моћи ће да демонстрирају већ у суботу када ће угостити једног од такмаца у борби за опстанак, екипу Пролетера из Зрењанина (субота 19.00).

РК  МЕТАЛОПЛАСТИКА  ЕЛИКСИР – РK  OБИЛИЋ   41 : 31   ( 25 : 17 )

Сала: С Х  ”З О Р К А”

Гледалаца: 700

Судије:   В. Вучић  (Зрењанин)  – М. Обрадовић (Зрењанин)

Седмерци:     Металопластика  Еликсир  1-0          Обилић 4-3

Искључења:  Металопластика  Еликсир  12. мин   Oбилић  6. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА ЕЛИКСИР: Павковић (4. одбране / седмерац), Додић 6, Алиловић 3, Јевтић, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић 1, Гавашелишвили 2, Арсић (10. одбрана), Дамјановић 1, Павловић 8, Брајовић 6, Јовановић 4, Папопвић, Петровић 3, Симић, Дакић 5 – (тренер: В. Матић).

ОБИЛИЋ: Сук (2. одбране), Остојић 3, Савић 1, Денић 1, Гојковић, Јестровић 1, Антељ, Иванић 2, Јовановић 2, Стојановић 4, Мандић 3, Турудић (кап) 4, Станић 7, Бандука, Сладић 3 (3), Тасић (8. одбрана / седмерац) – (тренер: М. Павловић).

МВП   играч  утакмице:   Урош Павловић (Металопластика Еликсир)