ВИТЕЗОВИ ИШЧУПАЛИ БОД

Голом Мандић са 7. метара пет секунди пре истека шездесетог минута Витезови су дошли до огромног бода мада је одлични Тасић после тога још једном одбраном дао велики допринос његовом освајању. Тако ће Зрењанинци имати више да жале што кући одлазе са половином плена, мада су пре утакмице сигурно били презадовољни са оваквим завршетком утакмице.

Сам почетак дербија зачеља припао је домаћину који су деловали убедљивије од мешовитог састава гостију у коме је било неколико бивших играча Обилића. Предвођени вечерас сигурним Тасићем преко опорављеног Дробњаковића и вихорних Бандуке и Јовановића Витезови су контролисали резултат (4:2 – 4.мин; 7:4 – 7.мин; 10:7 – 14.мин). Што предност није била убедљивија кривац је капитен гостију Брети који је бранио ”зицере” више играча домаћина који су у првих 30. минута поред два неискоришћена седмерца још чак седам пута из најизгледнијих прилика остављали мрежу гостију недодирнуту. Уместо да наставе са сигурном игром и увећања предности долази до смушене игре Витезова па и са играчем ”више” што гости, углавном из контри, прво поравнавају резултат на 11:11 (19.мин), а потом и први пут прелазе у вођство (12:13 – 21.мин). Узалудан је био узети Тајм-аут тренера Павловића јер би се његови изабраници смењивали у улози криваца за начињене грешке или промашаје. У до тада одиграном времену уз Тасића једина светла тачка, у редовима Витезова, био је још капитен Турудић док је искусни Васић подржан од бившег Витеза Буквића имао улогу првог стрелца своје екипе која са највећом предношћу одлази на одмор (15:18).

Очекивале су присталице екипе са Врачара повратну реакцију својих љубимаца у другом полувремену, што је на њихову жалост изостало. Голман Брети поправио је свој учинак на голу, као и Тасић код домаћина којима се број промашаја са оба крила увећао, а заостатак остао исти (17:20 – 36.мин; 19:22 – 40.мин). До овог кола екипа Обилића, уз Партизан, имала је најбољи проценат искоришћености шутева са седам метара да би на овој утакмици то износило свега 11–5 (45%). Управо су ти промашаји (по две одбране Брети и млади Ђоровић) држали позитиву на страни гостију и када би им се Витезови примакли на минималан заостатак (21:22 – 42.мин; 24:25 – 51.мин). Када је капитен домаћина Турудић после дужег времена анулирао предност гостију (25:25 – 53.мин) многима се учинило се да ће доћи до потпуног преокрета стања на семафору. На жалост домаћих присталица то је изостало па највише захваљујући пробуђеном Рудићу предност је опет код Спахићевих изабраника (25:27 – 54.мин; 26:28 – 56.мин; 27:29 – 58.мин). Последњих 120. секунди бројало су се буквално са обе клупе из секунда у секунд јер су биле Хичкоковски режиране. Прво Тасић брани шут са левог крила за вођство гостију од 27:30 (97.сек до краја), Бандука из полуконтре са десног крила смањује 28:29 (88.сек), гости узимају трећи Тајм аут (60.сек) да би после два прекида најстарији учесник на утакмици Бећировић био искључен (27.сек) и тако добрано отворио врата гостима за оба бода. Следи нови шут, са играчем ”више”, са левог крила Кнежевића који Тасић опет брани (16.сек). У полуконтри Обилића у продору ка голу Јовановић бива врло грубо оборен од три играча Пролетера због чега пренервозни, још један бивши Витез, Кнежевић бива дисквалификован, а за екипу Обилића досуђен седмерац (5.сек). Преостала догађања око деобе резултата већ су у уводу ове драме описана.

Несумњив утисак малобројне публике је да су Витезови више него сретно дошли до бода који може бити од изузетног значаја за оба вечерашња ривала. Следи гостовање у Лесковац у саставу који ће диктирати повратак са путовања пет-шест играча Обилића из Барселоне где ће играти за рукометну факултетску екипу ФОН-а.

РК OБИЛИЋ – РK ПРОЛЕТЕР 29 : 29 (15 : 18)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150.
Судије: В. Јовандић (Панчево) – М. Секулић (Панчево)
Седмерци: Oбилић 11 (5) Пролетер 2 (2)
Искључења: Oбилић 8. мин Пролетер 12. мин / ДК Кнежевић 60.мин

OБИЛИЋ: Остојић, Савић 2, Гојковић, Јестровић 1, Дробњаковић 3, Јовановић 5 (1), Антељ (1. одбрана), Стојановић 2, Maндић 2 (1), Турудић 4 (кап), Станић, Митровић 1, Бандука 3, Сладић 6 (3), Тасић (16. одбрана), Бећировић – (тренер: М. Павловић)

ПРОЛЕТЕР: Ћоровић (2. одбране / 2. седмерца), Васић 10 (2), Пекас 2, Микић, Гудурић, Радовић, Гаковић, Рудић 4, Меселџија, Кнежевић, Брети (12. одбрана / 2. седмерца), Милошевић 5, Петровић, Буквић 5, Стојановић 3 – (тренер: Г. Спахић)

МВП играч утакмице: Марко Васић (Пролетер)