ОЧЕКИВАНИ ПОРАЗ !

Гостовање Витезова у граду са великом рукометном традицијом завршило се онако како су и највећи њихови оптимисти очекивали – поразом. Мада су се својевремено са овог гостовања знали вратити и озареног лица овог пута разлога да тако не будеза има више. Пре свега је изнуђени састав који је имао тренер Павловић на располагању без шесторице играча који су истовремено наступили за факултетску екипу ФОН-а у Шпанији као и одсуство због приватних овавеза једне од узданица овог састава (Бандука). Не много небитан разлог је и касно долажење екипе у Лесковац, због саобраћајних проблема, тако да је непотпуни изнуђени састав, са три голмана и неколико рековалесцената, имао само двадесетак минута да се припреми за утакмицу након троипосатне вожње. И коначно пех које је задесио госте због повреде задобијене на почетку наставка утакмице једног од битних ”шрафова”, посебно у оваквом саставу (Јовановић), коме је помоћ указана у локалној болници.

У горе описаним условима почетак утакмице протекао је у апсолутној доминацији домаћина који су то максимално и материјализовали (0:3 – 5.мин; 1:7 – 10.мин). Такав почетак донео је и брзи Тајм-аут гостију који су тек у другој половини полувремена почели постепено да се загревају за озбиљнију игру. Током целог полувремена доминирао је са 13. одбрана један од најбољих голмана у лиги – Коцић који је био, посебно на почетку утакмице, несавладив за нападаче гостију. У других петнаестак минута полувремена, након поприличног заостатка (4:10 – 15.мин) Витезови су стварили повољан резултат (8:8) којег се ни квалитетнији састави неби постидели.

Након што је не баш попуњено гледалиште већ од почетка утакмице знало за њен коначан исход, гости су у игру увели млађу поставу у којој су били играчи са мање искуства и мањом минутажом на претходним утакмицама. Такав потез показао се и оправданим јер су Остојић, Станић и Иванић од шеснаест голова, колико је постигла екипа Обилића у наставку утакмице, укупно постигли 13. голова (преко 81%). Резултат би по госте засигурно био повољнији да су имали и бољу реализацију најстрожих казни јер одавно им шут са седам метара није био толико слаб (4-0) који је, рачунајући и претходну против Пролетера, износио очајних 15-5 (33%) због чега је и изгубљен други бод на тој утакмици (29:29). Можда би коначни резултат био повољнији за Витезове да се осим ”вишеруког” Коцића на голу није распуцао и најбољи појединац утакмице Радуловић који је подједнако био успешан како са позиције левог крила тако и са седам метара (5 голова). Неискуство и пад концентрације младе поставе гостију у самој завршници сусрета (27:32 – 54.мин) омогућио је домаћинима да оствари превисоку двоцифрену предност после истека шездесетог минута.

У наредној утакмици Обилић ће бити домаћин ”пробуђеној” екипи Југовића са очекивањем да ће у много комплетнијем саставу обрадовати своје присталице (субота 18.30).

РК ДУБОЧИЦА 54 – РK OБИЛИЋ 38 : 28 (18 : 12 )

Сала: СРЦ ”Дубочица”
Гледалаца: 200
Судије: З. Попов (Нови Сад) – Г. Ристић (Кикинда)
Седмерци: Дубочица 7-6 Обилић 4-0
Искључења: Дубочица 8. мин Oбилић 2. мин

ДУБОЧИЦА 54: Л. Павловић 3, Милићевић 2, Радуловић 12, Петровић 1, Трајковић, Спасић, И. Митровић, А. Митровић, Атанасковић (кап) 4, Цветковић 1, Ристовић 6. М. Павловић 4, Милошевић 1, Анђелковић 4, Коцић (21. одбрана / 2 седмерца) , Арђелан (2 одбране / седмерац) –
(тренер: Ђ. Теодоровић).

ОБИЛИЋ: Сук (2. одбране), Остојић 7, Младеновић, Дробњаковић 1, Антељ (1. одбрана), Иванић 3, Јовановић, Стојановић 2, Мандић 6, Турудић (кап), Станић 8, Митровић, Сладић 1, Тасић (4. одбране), Бећировић – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице: Марко Радуловић (Дубочица 54)