ЗЛАТНИ БОДОВИ

Многи из редова Обилића прибојавали су коначног исхода дербија екипа које ће водити битку, са још некима, за опстананак у друштву најбољих, тим пре што су на претходном гостовању у Лесковцу били, додуше у некомплетном саставу, добро испрашени. На другој страни гости су након повратка тренера Стојановића на клупу стекли сигурност и повратили самопоуздање што се одразило и на резултате. Оно што је многима било пријатно изненађење је то што је у недељи пред ову утакмицу једам тренинг са Витезовима ”одрадио” и селектор мушке репрезентације Србије Тони Ђерона што је добро прихваћено од играчког састава на буђење њихове мотивације. Иначе треба рећи да је утакмици присуствова и селектор Ђерона са сарадницима.

Управо свесни важности бодова из ове утакмице ривали су кренули несигурно са реализацијом и најизгледнијих прилика где су у првом плану били Тасић и Гаћиновић са одбранама својих мрежа, па се резултат мењао у корист једног или другог ривала (2:1 – 3.мин; 3:3 – 5.мин; 5:6 – 9.мин). За то време одбране су били на завидном нивоу, посебно код домаћина, где су се истицали двојица младих Витезова Остојић и Гојковић. Све до двадесетог минута (10:10) домаћини су и из најизгледнијих прилика остајали без погодака, да би у последњој трећини полувремена највише захваљујјући аистенцијама капитена Турудића и погодцима виспреног Мандића стекли убедљиву предност након првих тридесет минута (16:11).

Мада су имали пристојну предност нису се Витезови уљуљкали у томе јер су знали да у редовима гостију има више играча који су стална опасност по гол противника без обзира на стање на семафору. Поред тога ту је био и њихов стратег Владица Стојановић са богатим нтернационалним, играчким, искуством који се не мири са поразом ма кога имао за ривала. У таквој атмосфери дуели, пред оба гола, били су пуни жестине и набоја где су гости чешће излазили из граница дозвољеног што је одличан судијиски пар исправно санкционисао   играчима оба ривала. За разлику од почетка првог, Витезови су почетак другог полувремена започели пуно ефикасније где су се истакли у нападу са асистенцијама Турудић и реализацијом са ”црте” Јестровић. Малобрајна публика имала је прилику да присуствује игри Витезова за најбољих тридесет минута ове јесени чија се предност увећавала (20:13 – 35.мин; 25:16 – 40.мин; 28:19 – 47.мин). Средином полувремена играло се ефикасно, па и без голмана због искључења, што је одговарало домаћинима (30:21 – 51.мин; 31:24 – 53.мин). Свесни да ће када се подвуче црта на крају првенства о коначном пласману у крајњем случају одлучивати и међусобни однос екипа са истим бројем бодова, тренер Павловић тражио је од својих изабраника пуно ангажовање и озбиљност тако да је остварена убедљива победа коју је мало ко, од познаваоца прилика у Супер лиги ове сезоне, то и очекивао. За приказану игру и укупан утисак који су остварили Витезови ове вечери заслужују максималну оцену.

Због ЕХФ недеље следи двонедељна пауза у Првенству коју ће клубови искористити да попуне и освеже своје редове пред завршна јесења три кола. Екипи Обилића, након наведене паузе, следи најдуже гостовање на коме ће одмерити снаге са још једним конкурентом за опстанак, екипом Врања.

РК  OБИЛИЋ – РK  ЈУГОВИЋ   35 : 26  (16 : 11)

Сала:  УСЦ ”Вождовац”

Гледалаца: 120.

Судије: Г. Ковач (С. Митровица) – С. Милосављевић (Звечан)

Седмерци:  Oбилић  6 (5)   Југовић  2 (0)

Искључења:  Oбилић 10. мин   Југовић  20. мин

OБИЛИЋ: Остојић 1, Савић 3, Mладеновић 1, Гојковић 1, Јестровић 8, Дробњаковић, Антељ, Стојановић 3, Maндић 5, Турудић (кап) 7, Станић, Митровић, Бандука 3 (2), Сладић 3 (3), Тасић (12. одбрана / 1. седмерац), Бећировић – (тренер: М. Павловић)

ЈУГОВИЋ: Пеић Тукуљац 2, Момчиловић 8, Драгољевић 7, Видојевић, Радојчић, Ранчић 1, Гаћиновић (9. одбрана / 1. седмерац), Скубан 3, Нинков, Ђерић, Барбатесковић 3, Јаћимовски, Барјактаревић 2, Диздар (2. одбране), Абаџић – (тренер: В. Стојановић)

МВП   играч  утакмице:   Никола Јестровић  (Обилић)