ВРАЊЕ ЗА ЗАБОРАВ

Најдуже гостовање у сезони Витезовима засигурно неће остати у лепој успомени. Пре свега по оствареном резултату у дуелу са ривалом који ће им бити један од ”конкурената” у борби за опстанак. На спортски неуспех надовезали су се и неуобичајени проблеми у превозу, при одласку због замене две гуме на аутобусу у Ћуприји, а у повратку (опет Ћуприја) где су због превртања шлепера из Турске провели преко два сата у колони чекајући наставак даље вожње заобилазницом због чега су добрано окаснили са повратком у хладно београдско јутро (4.00).

Након што су у претходној утакмици у свим елементима надиграли екупу Југовића, очекивао се повољан исход и сусрета са, после дужег времена повратником у елиту, екипом из Врања. Треба навести и то да су пред ово гостовање проблеми Витезова око тренирања поново испливали на површину (четри тренинга у три сале) што се несумњиво одразило и на њихову игру. Уз све то на руку им није ишло ни то што су пред ову утакмицу ”жути” осетно појачали екипу са Марком Васићем, на позицији десног крила, који је неко коло пре овога изабран за МВП играча као члан Пролетера на утакмици са Обилићем, да би то признање заслужено добио и на овој утакмици, сада као играч Врањанаца.

Знали су гости да су домаћини ову утакмицу схватили као последњу сламку за спашавање пошто су претходно нанизали све поразе (три) на свом паркету. Па ипак и поред свега горе наведеног нису Врачарци устукнули пред осетно на боље ревираном домаћим саставом. Предводник успешног почетка утакмице гостију био је голман Тасић одбранивши више изгледних прилика домаћина (2:4 – 5.мин; 6:8 – 12.мин) при чему и Витезови нису били презизнији у реализацији својих ”зицера”. То се, уз ”порозну” игру одбране, брзо одразило на семафор где је за непуних шест минута резултат био сада на страни домаћина (9:11 – 18.мин). Након узетог Тајм аута повратили су се гости па је до краја полувремена резултат био на клацкалици, у корист једног или другог ривала (13:11 – 21.мин; 13:14 – 24.мин; 15:15 – 27.мин). Одлазак екипа на одмор могао је бити са предношћу на обе стране, а што није заслуга припада највише њиховим голманима који су и поред солидног учинка имали, због слабијих зона, превише лопти у својим мрежама (18:18).    Очито да су домаћини успешније искористили паузу између два полувремена који, након последњег вођства Витезова (18:19 – 31.мин), успешно материјализују искључење Остојића, да стекну, превођеним првим играчем утакмице Васићем, први пут убедљивију предност (23:19 – 35.мин) коју ће бити и пресудна за коначан исход. Мењао је тренер Павловић обране и играче у њима, али то није донело неки већи бољитак за његову екипу пошто су нови промашени ”зицера” или шутеви (два) са седма метара омогућили нове голове домаћинима, често из контри или полу контри. У неколико наврата када је још било времена да се стигне   предност домаћина од два гола (25:23 – 40.мин; 26:24 – 42.мин; 28:26 – 44.мин) гости исхитреним покушајима и слабом реализацијом ”помажу” домаћинима да стекну предност која им је, уз подршку из гледалишта, омогућила безбрижнију игру (30:26 – 46.мин; 32:28 – 53.мин). Већ тада су многи присутни, па и Витезови, видели ко ће се обрадовати крајњем исходу ове утакмице што Врањанци користе да то буде још убедљивије остваривши у последњих пет минута скор од три гола (4:1).

У преостала два кола јесењег дела Витезови за противнике имају за њих недохватљиве ривале (Динамо у гостима, Војводина код куће), а од исхода утакмица осталих ривала за опстанак зависиће им и пласман након првог дела првенства.

РК  ВРАЊЕ  1957 – РK  OБИЛИЋ   37 : 31   (18 : 18 )

Сала: Хала спортова

Гледалаца: 800

Судије:   Г. Ковач  (К. Митровица)  – С. Милосављевић (Звечан)

Седмерци:   Врање  6-3   Обилић 6-4

Искључења:  Врање  8. мин   Oбилић  6. мин

ВРАЊЕ 1957: Гашић (4. одбране / седмерац), Денковић, Ракић 5, Стевановић (кап), Васић 12 (2), Поповић, Павловић 1, Шпањевић (9. одбрана / седмерац), Чоловић, Станојковић, Стевовић, Чекић 7, Медић 4, Ђурић, Дамјановић, Максић 8 (2)  – (тренер: А. Радосављевић).

ОБИЛИЋ: Остојић 2, Савић 2, Гојковић 1, Јестровић 3, Дробњаковић, Антељ (4. одбране / 2. седмерца), Јовановић, Милутиновић, Стојановић, Мандић 2, Турудић (кап) 7, Станић 2, Бандука 5, Сладић 7 (4), Тасић (12. одбрана), Бећировић – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице:  Марко  Васић (Врање 1957)