ТАМИШ ПРЕДУБОК ЗА ВИТЕЗОВЕ

На последњем гостовању ове јесени Витезови су поражени од једног од наша три преостала учесника у куповима Европе. По ко зна који пут ове јесени поново је састав гостију био oтималан, па је и поред тога „очекивани“ пораз могао бити подношљивији да су поред доста промашених „зицера“ имали и бољу реализацију седмераца (најслабија у Лиги) као и два шута голмана на празан гол Панчеваца. О проблемима игре који се ове сезоне понављају на више утакмица Обилића управо је на дан одигравња ове у изјави за „Спортски журнал“ апострофирао тренер Павловић, да би се то, на његову жалост, поновило и овога пута. Можда сада и најсликовитије јер су Витезови имали катастрофалан почетак оба полувремена. Конкретно, за првих 12. минута првог полувремана постигли су три гола (9:3), а у другом за првих 14. минута један гол (10:1), или још прецизније збирно за 26. минута утакмице (43% времена) укупно ЧЕТРИ гола. Чак и за површне познаваоце ове игре овакав учинак једне екипе је незамислив и необјашњив и у много нижим ранговима такмичења !!!

У припреми за ову, у осталом као и за остале утакмице, а после лоше игре на претходној у Врању, на тренинзима Врачараца радило се на појединачној и екипној корекцији игре како би се утакмице, ова и наредног викенда са Војводином, искористиле као припрема за дуеле из другог дела првенства које преостају да се одиграју до краја године са ривалима где би присталице Витезова могле очекивати и боље вести (Ц. звезда, Раднички, Партизан).

Након јединог нерешеног резултата (1:1 – 2.мин) на утакмици малобројна публика видела је доминацију домаћина који су са свих позиција решетали мрежу Витезова (9:3 – 12.мин). Након Тајм аута, и измене голмана, долази до њиховог „буђења“ па предвођени ефикасним Станићем и успешним Тасићем успостављају донекле равнотежу на терену (11:8 – 19.мин; 12:9 – 23.мин). Што резултат није био повољнији за госте главни кривци су голлман домаћина Ћировић и убојити Тунижанин Трабелси. Поред неискоришћених „зицера“ и седмераца (два) игра Витезова била је уздрмана и са доста техничких грешака за првих 30. минута (осам) тако да су обзиром на све приказано са „пристојним“ минусом (16:12) отишли на одмор.

И када је било за очекивати наставак доброг периода игре из другог дела првог полувремена (за 18. минута – 7:9), почетак другог полувремена био је за Витезове још слабији од почетка првог јер су за пуних 14. минута постигли само један, а примили 10. голова (26:13 – 44.мин). Поред три промашаја са седам метара (одбране Марјановића) игра одбране гостију није успевала да парира разноврсном нападу екипе тренера Марковића који су били немилосрдни према једнима од ретко задовољавајућих у редовима Витезова (голмани Тасић и Сук). Улазак искусног Сладића донекле је „продрмао“ госте који поново успостављају резултатску равнотежу и спречавају тотални дебакл који је био у најави. Пре свега осетно је смањен број техничких грешака, а и напад бива убојитији (контре) тако да је до краја утакмице резултат био у корист Витезова (за 16. мин – 4:10). За приказано у Панчеву као закључак се намеће да се мора смањити број и дужина трајања „црних“ рупа у игри Витезова, уз смањењње броја техничких грешака као и сигурнија реализација седмераца јер сваки њихов промашај може бити пресудан за коначни исход неке од за њих битних утакмица које им следе.

Наредног викенда (недеља) Обилић ће угостити првака Војводину која је и ове сезоне супериорна над свим ривалима у домаћем такмичењу, а лепе резултате постиже и на међународној сцени, тако да је то лепа прилика да посебно играчи са мањим играчким стажом стекну преко потребно искуство.

РК  ДИНАМО – РK  OБИЛИЋ   30 : 23   (16 : 12 )

Сала: Хала ’’Стрелиште’’

Гледалаца: 80

Судије:   Д. Тривковић  (Бешка)  – Б.  Милосављевић (Бешка)Седмерци:   Динамо  3-3   Обилић 8-4 Искључења:  Динамо  10. мин   Oбилић  10. мин

ДИНАМО: Ћирковић (12. одбрана / седмерац), Дорњеи 1, Бекић 2, Стаменковић 1 (1), Богдановић 1, Перовић 5 (2), Челица, Остојић 1, Новаковић, Чабрило 2, Марјановић (7. одбрана / 3. седмерца), Трабелси 6, Костандиновић 3, Јездимировић 1, Илић 2 , Грозданић 5 – (тренер: Д. Марковић).

ОБИЛИЋ: Сук (4. одбране), Остојић 1, Савић, Денић 1, Младеновић, Гојковић 1, Јестровић 2, Дробњаковић, Антељ (1. одбрана), Јовановић 1, Стојановић 5, Мандић, Станић 7, Сладић 5 (4), Тасић (7. одбрана), Бећировић – (тренер: М. Павловић).

МВП играч утакмице:  Ваел Трабелси (Динамо)