ДОМИНАЦИЈА ПРВАКА

Између утакмица у Евро лиги где бележе резултате за сваку похвалу, актуелни првак ”одрадио” је и обавезу у домаћем такмичењу где је у рутинској игри уписао бодове против Витезова. За похвалу је гест домаћина да изађе у сусрет ”Лалама” и одиграју ову утакмицу раније него што је било планирано како би што одморнији одиграли утакмицу са екипом Алкалоида (С. Македоноја) изузетно важну за њихов коначан пласман у Евро лиги. На другој страни тренер Павловић искористио је овај сусрет да, највише младим играчима без довољног искуства, пружи прилику да то управо у сусрету са актуелним прваком и оплемене, а све у склопу припрема за важне дуеле битним за њихов коначан пласман.

У таквој атмосфери нису домаћини били толико опседнути кога имају на другој страни игралишта па су они били ти којима је резултат на почетку ишао на руку (2:1 – 2.мин; 3:2 – 3.мин; 5:4 – 9.мин). Међутим најбољем појединцу утакмице, државном репрезентативцу, Вукашину Воркапићу очито није својствено да губи без обзира кога има за противника па је управо он био тај који је са неколико брзометних голова након 5:5 (10.мин) размрдао саиграче да потом сваку грешку домаћина казне новим погодком, и тако покажу зашто су неприкосновани у домаћем такмичењу (5:12 – 19.мин; 6:16 – 22.мин). Други Тајм-аут домаћина био је делотворнији од претходног па предвођени Мандићем до краја полувремена успостављају равнотежу на терену и семафору пошто су у последњих осам минута првог полувремена имали скор од 5:6, односно 11:22 на крају поувремена.

У наставку утакмице основна преокупација тренера обе екипе била је да овај сусрет ”одраде” пре свега без неких нових повређивања која нису страна ове јесени у њиховим екипама, као и да провере појединачне и тактичке замисли за сусрете који им следе, свако са своје тачке интересовања. Колико су у томе успели показаће најбље утакмице које су пред њима јер резултат у других тридесет минута (9:16) није право огледало могућности ових екипа. У сваком случају појединци у њиховим редовима знали су да потврде указано поверење својих тренера мислећи пре свих на Стојановића и Иванића у редовима домаћина односно Миленковића и повратника Ратковића код гостију.

Овом утакмицом Витезови су завршили јесењи део такмичења са скромним салдом од укупно пет освојених бодова, што је мање од очекиваног, и несумњиво да их чека грчевита борба за голи живот, тј. опстанак у елити. Због предстојећег првенства Европе и репрезентаривних обавеза екипе Србије пролећни део такмичења наставља се већ наредног викенда када ће Обилић на Бањици угостити једног од два градска ривала екипу Црвене звезде (субота).


РК OБИЛИЋ – РK ВОЈВОДИНА 20 : 38 (11 : 22)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 100.
Судије: И. Колавчић (Београд) – Б. Колавчић (Београд)
Седмерци: Oбилић 1 (1) Војводина 3 (3)
Искључења: Oбилић 8. мин Војводина 6. мин

OБИЛИЋ: Сук (1. одбрана), Остојић 2, Савић 1, Гојковић 1, Јестровић 1, Денић 2, Иванић 1, Антељ, Стојановић 5, Maндић 3 (1), Турудић (кап), Станић 4, Митровић, Бандука, Тасић (4. одбране), Бећировић – (тренер: М. Павловић)

ВОЈВОДИНА: Лучин (14.одбрана), Шијан 2, Воркапић 12 (3), Вукољак, Аиди 3, Ратковић 3, Трнавац, Миленковић 5, Сунајко 1, Пушица 1, Рађеновић 2, Драшко, Томић 1, Роган, Голубовић 6, Пукхоуски 2 – (тренер: Б. Ројевић)

МВП играч утакмице: Вукашин Воркапић (Војводина)