ИСПУШТЕНИ БОДОВИ

Витезови су у дуелу са градским ривалом из Љутице Богдана били надомак врло важних бодова у борби за голи живот, али су падом у другом делу сусрета, углавном својом кривицом, остали без бодова мада би њихова подела била реалан исход ове не толико лепе колико драматичне утакмице. Да све по Витезове буде горе директни конкуренти за опстанак су у овом колу ”ненадано” поделили бодове са екипама које су биле фаворити, тако да је пред Врачарцима сада турбулентан пролећни део првенства.

Пред ову утакмицу тренер Павловић поново се суочио са проблемима на које не може да утиче, а то су повреде и не адекватни услови за тренирање. Не баш велики играчки ростер Витезова, због повреда или болести, скраћен је за више играча, док им се термини и сале за тренирање мењају мимо њихове сагласности и питања. На другој страни нови тренер црвено-белих Матић имао је на располагању састав који се не мења више утакмица што је било од великог значаја у завршници управо ове утакмице.

На почетку сусрета гости су одржавали предност до два гола (2:3 – 7.мин; 4:5 – 10.мин; 5:7 – 13.мин) да би затим капитен Сладић био је покретач Витезова за преокрет резултата у њихову корист подржан од првог стрелца утакмице Гојковића и луцидног Мандића (7:7 – 14.мин; 10:7 – 19.мин; 12:8 – 21.мин). Уз њих истакао се одбранама Тасић (један гол) што је донело потпуну доминацију и контролу дешавња на терену од стране домаћег састава подржаног никад већим бројем својх присталица ове сезоне. Завршетак полувремена спасио је противника који је у тим тренуцима боксерски речено био у нокдауну и одлазак пут свлачионице им је више него добро дошао.

У претходним сусретима Витезова, када је резултат на полувремену био ”тесан”, њихов наставак био им је углавном трауматичан, а што је овог пута изостало јер су наставили да одржавају своје вођство из првога дела (18:14 – 32.мин; 20:17 – 36.мин; 22:20 – 43.мин). Међутим гости су, уз толеранцију судија, заиграли чвршће и оштрије па су у преосталом времену били санкционисани само са два искључења мада су за исте, и лакше прекршаје, бивали кажњавани у претходном делу утакмице. Оштру игру на терену пратиле су у другом полувремену и учестале жестоке реакције клупе гостију које су биле санкционицане само са ”жутим картоном” (54.мин). У таквој атмосфери домаћини се нису снашли и после дужег времена резултат је био поново као на почетку (22:22 – 47.мин). Следи резултатска ”клацкалица” где би Витезови повели, а гости поравнали (24:23 – 50.мин; 24:24 – 51.мин; 26:25 – 55.мин; 26:26 – 55.мин, 27:26 – 56.мин; 27:27 – 56.мин). Што се тако није играло до краја сусрета главни ”кривац” је млади голман гостију Алекса Богуновић који је у одсудним тренуцима зауставио исхитрене шутеве Витезова чиме је вратио сигурност саиграчима да после дужег времена преокрену резултат у своју корист (27:28 – 58.мин) головима са десног крила (Колунџић). Десети гол расположеног Гојковића (28:28 – 59.мин) донео је резултат са којим би као коначним засигурно била задовољна оба такмаца, али тако није мислио и робусни Шљукић доневши поново предност својој екипи (28:29 – 58’49”). Што је ово био већ тада и крајњи резултат ове драматичне утакмице кривица је искључиво на Витезовима који су, поново исхитрено без израђене прилике, тридесетак секунди пре истека времена, шутирали на гол сигурног Богуновића (Мандић) и тако омогућили гостима да дођу до два бода.

И поред евидентних проблема са којима су ушли у ову утакмицу Витезови могу само да жале што су због неискуства и неинвентивности појединаца остали без драгоцениог бода, а можда и оба. Следи им гостовање у Крагујевцу где традиционално немају запаженије резултате.

РК  OБИЛИЋ – РK  ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ   28 : 29  (16 : 13)

Сала:  УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 350.
Судије: Д. Тривковић (Бешка) – Б. Милосављевић (Бешка)
Седмерци:  Oбилић  3 (2)   Ц. Звезда  6 (5)
Искључења:  Oбилић 8. мин   Ц. Звезда  12. мин


OБИЛИЋ: Сук, Остојић, Савић 2, Гојковић 10, Јестровић 1, Денић, Иванић, Јовановић, Антељ, Стојановић, Maндић 5 (2), Станић 1, Бандука 1, Сладић (кап) 7, Тасић 1 (10.одбранa/седмерац), Бећировић – (тренер: М. Павловић)

Ц. ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ: С. Радовановић 2 (1), Урта 4, Андрејевић 4, Тривуновић, Богуновић (12.одбрана/седмерац), Мајес, Матичић 6 (4), Шмигић, Бујишић (кап) 1, Н. Радовановић (1.одбрана), Шљукић 5, Павловић 2, Колунџић 5, Ковачевић (1.oдбранa), Јелисић (тренер: Н. Матић)

МВП   играч  утакмице:   Алекса Богуновић  (Ц. Звезда Примобет)