ДО БОДОВА НА ”МИШИЋЕ”

Доигравање где ће се након седам кола знати која су два путника у Супер Б лигу, а ко ће то кроз бараж покушати да избегне, већ у првом колу копља су укрстиле екипе које су боље стојеће у односу на три најслабије пласиране у Плеј-ауту. У једној правој фајтерској борби Витезови су славили мада су реално гледајући то могли бити и гости из Каћа, односно да је крајњи исход био без победника сигурно би то било и најреалније обзиром на кретање резултата и приказаној игри током свих шездесет минута. Утакмице без резултатског значаја против апсолутних фаворита Динама, посебно првака Војводине, Витезови су ”платили” са више повређених играча што је утицало да им је ”пун” састав из записника био озбиљно смањен на шта се надовезао још и превремени одлазак на ”лађење” Бећировића на почетку наставка сусрета.

Након почетног, у два наврата, минималног вођства Витезова гости су преузели конце игре у своје руке и угрожавали су гол солидног Тасића са свих позиција. Већ од 8. минута (3:4) са својим стандардно успешним Момчиловићем, односно младим Диздаром на голу, игра гостију им је обезбеђивала сигурну предност над нервозним домаћинима (4:6 -11.мин; 6:8 – 16.мин; 8:10 – 19.мин). Покушавао је изменама играча и њихових позиција у одбрани тренер Павловић да успостави равнотежу на терену, али осим Гојковића и Митровића било је то мало за неки бољи резултат. Захваљујући Тасићевим одбранама три седмерца гостима је била пољуљана сигурност па се последњих десетак минута полувремена видело мало голова са обе стране, па се предност гостију од два гола ”истопила” (12:12).

Сигурно да је већина домаћих играча добила савете или критику у свлачионици, међутим очито да није све то ”легло” како треба појединцима, а да све буде још теже по Витезове уследила је брза дисквалификација ”чисто” одбрамбеног играча Бећировића (33.мин) по оценама судија због преоштрог фаула. Поново гости стичу предност у чијем стварању је видан допринос дао рековалесцент талентовани Шијан, а та предост ”Тића” из Каћа је била константна (15:17 – 43.мин; 19:21 – 49.мин). У неколико наврата успео је Обилић и да поравна резултат, али не да га и преокрене у своју корист, па су ривали ушли у завршницу где је мало било оптимиста за судбину Витезова. Како не ретко бива комбинација младости (Остојић) и искуства (Митровић) како се то често дешава, доноси након изједначења (22:22 – 53.мин Милутиновић) после дужег времена вођство Витезовима (23:22 – 54.мин Остојић). Тасић са четри успешне одбране диже морал својој одбрани па гости губе сигурност и течност у нападу што домаћини користе да остваре, слободно се може рећи, превисоку победу. Искуство екс репрезентативца и најбољег појединца утакмице Уроша Митровића, посебно у завршници сусрета, било је од пресудног значаја за њен коначни исход.

Наредну утакмицу Витезови ће као гости одиграти наредне среде (17.04.) у опуштенијој атмосфери са Убом коме је то можда и последња сламка спаса од испадања.

РК OБИЛИЋ – РK ЈУГОВИЋ 27 : 24 (12 : 12)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150.
Судије: В. Антић (Београд) – Ј. Јаковљевић (Београд)
Седмерци: Oбилић 2 (2) Југовић 7 (4)
Искључења: Oбилић 4. мин (33.мин – Бећировић ДК) Југовић 6. мин

OБИЛИЋ: Остојић 5, Савић 2, Денић, Гојковић 5, Јовановић 1, Иванић 2, Милутиновић 1, Чоловић, Maндић, Турудић (кап), Станић 1, Митровић 6, Бандука 3 (2), Сладић 1, Тасић (13. одбрана / 3.седмерца), Бећировић (тренер: М. Павловић).

ЈУГОВИЋ: Пеић Тукуљац 2, Момчиловић 8, Драгољевић (кап) 3, Видојевић, Шијан 4, Ранчић, Гаћиновић (3. одбране), А. Скубан 5, Нинков 1, Максимовић, Барбатесковић 1, Јаћимовски, Барјактаровић, Дубаић, Диздар (10.одбрана), Самарџић (тренер: Ђ. Тојагић).

МВП играч утакмице: Урош Митровић ( Обилић )