ДВА ЛИЦА ВИТЕЗОВА

Утакмицу од значаја за опстанак оба ривала, посебно за домаћине, Витезови су одиграли солидно у првом и изузетно слабо у другом полувремену. Мада је тренер Павловић имао сасатав који је изнуђен због здравствених проблема и повреда више битних играча за игру Витезова, остали који су играли у овом изразито спортском градићу (одбојка, рукомет, фудбал…) нису оправдали позицију на табели коју клуб има у односу на домаћине, што се посебно односи на млађе играче који су провели већи део утакмице у игри. Ако игра гостију у првих тридесет минута (12:12) није награђена макар минималним вођством за оно што су заслужили, онда ти исти играчи за оно што су приказали у других тридесет минута (13:9) заслужују сасвим озбиљну критику, али и самокритику.

Од почетка утакмице, лишени помоћи Сладића, Митровића, Мандића, Бандуке…, играча на којима се ове сезоне базирала већина успешних резултата Витезова, није се одразило и на резултат (0:3 – 4.мин). Домаћини полако хватају ваздух и захваљујући више грешкама гостију него својој игри први пут долазе до минималне предности (6:5 – 15.мин) што то им је била и једина предност у првих тридесет минута јер расположени Савић потпомогнут Остојићем и Гојковићем стално одржавају позитиван резултат своје екипе. Игра оба ривала више од дозвољеног није била прецизна у шуту или проигравању саиграча, стим да су млађе снаге гостију то мање чиниле па су успешно своју предност и одржавали (10:12 – 26.мин). И када се надахнуто гледалиште умирило губитничком игром својих љубимаца гости их са играчем ”више”, након више промашаја и техничких грешака, враћају у живот и уместо убедљивије предности на одмор одлазе са нерешеним резултатом којим су домаћини били више него задовољни (12:12).

Наставак утакмице протекао је у непрепознатљиво слабој игри Витезова где су домаћини муњевито, на самом почетку, стекли предност којом су пробудили гледалиште и стекли већу сигурност са мање изгубљених лопти у односу на први део (15:12 – 34.мин). Уласком голмана Мрдовића враћа се поуздање домаћину који су сада они ти који контролишу семафор (18:14 – 38.мин; 20:16 – 45.мин; 22:17 – 50.мин). Када је за игру и понашање искусни играч домаћих Марко Живковић, од солидног пара судија ”награђен” плавим картоном (искључење до краја уз пријаву) указала се Витезовима прилика да за 4.минута са играчем ”више” достигну евидентан заостатак (19:16). Међутим, нове грешке и промашаји Витезова се настављају па домаћини овај период са мањком играча добијају са 2:1! Бројне измене у одбрани и нападу тренера Павловића нису донеле бољитак Витезовима и до краја утакмице ношени бучним гледалиштем домаћини долазе до изузетно важних бодова. Заслужено.

Великом брзином мораће Витезови да се ресетују и што пре забораве ово ”зимско” априлско гостовање, да извуку поуке из оног како су овог пута одиграли на Убу, јер им већ у недељу (16,00) на Бањицу долазе гости из Врања који су у овом колу на свом паркету ”откинули” бод фаворизованој екипи Радничког из Крагујевца.

РК УБ – РK OБИЛИЋ 25 : 21 (12 : 12)

Спортска хала Уб Гледалаца 200

СЕДМЕРЦИ: Уб 1 (1) Обилић 3 (2)

ИСКЉУЧЕЊА: Уб 8. мин (ДК-Пановски 30.мин; искључење-М. Жарковић 45.мин) Обилић 6. мин

УБ: Максовић (5. одбрана), Ранковић (кап), Л. Радовановић, Милић 6, Мијатовић, Мандић, Веселиновић, М. Жарковић 1, Г. Радовановић 2, Л. Жарковић 3, Мрдовић (8. одбрана / седмерац), Прашчевић 3, Леонтијевић, Столић 6 (1), Терзић, Пановски 4 (тренер: Б. Филиповић).

ОБИЛИЋ: Остојић 6 (2), Савић 5, Денић, Гојковић 4, Иванић, Јовановић 1, Чоловић (4. одбране), Милутиновић (кап), Младеновић, Турудић, Станић 3, Стојановић 2, Сладић, Тасић (4. одбране), (тренер: M. Павловић).

МВП – Играч утакмице: Марко Мрдовић (У б)