ПОРАЗ КОЈИ НЕ БОЛИ

На гостовању у Лесковцу Витезови су доживели ”очекивани” пораз обзиром на персоналне проблеме који их прате овог пролећа. Са друге стране за тако рећи изнуђени састав, где су у првом плану били млађи играчи, доживљени пораз за госте није толико болан гледајући приказану игру у већим делом утакмице. Како су два домаћа голмана и Чоловић код гостију, били у првом плану у односу на оне саиграче који су се представили ове вечери пред скромним рукометним аудиторијумом, онда приказана представа не заслужује неку високу оцену.

Како је крајњи исход ове утакмице био небитан за коначни пласман оба ривала у Плеј ауту, то су оба тренера спремили своје екипе да одиграју утакмицу првенствено без неких нових повреда. У том смислу гости су играли са више него скромним учинком у одбрани где су се прекиди напада противника могли избројати за 30. минута на прсте једне руке (пет) што се ретко може видети на рукометним утакмицама. У таквој игри својих саиграча у први план је избио голман Чоловић са укупно десет одбрана свога гола у првом делу меча. Домаћини су наком вођства гостију (0:1 – 1.мин) предвођени првом виолином Атанасковићем стекли предност (3:1 – 5.мин; 6:4 – 8.мин) коју су Витезови у више наврата анулирали (6:6 – 11.мин; 8:8 – 15.мин; 10:10 – 21.мин). У завршници полувремена пропуштене прилике за погодке гостију Вукови користе да на одмор оду са максималном предношћу од три гола (16:13).

И поред неповољног стања на семафору за госте утисак који су оставили, предвођени Мандићем, млади Витезови није био неповољан и у том смислу започели су друго полувреме. Домаћини су са оптималним саставом играли са жељом да не дозволе изненађење јер су Витезови експресно достигли заостатак (17:17 – 34.мин). Шта више они су сада ти који су праву рукометну публику изненадили и вођством у неколико наврата (18:19 – 37.мин; 19:20 – 39.мин; 20:21 – 40.мин). Улазак Арђелана пред гол домаћина доноси преокрет његовој екипи за кратко време (27:21 – 47.мин) где су смушени Витезови и из најизгледнијих прилика остављали мрежу домаћина нетакнутом. Практично у том периоду домаћин је преломио утакмицу у својиу корист и развејао наде гостију да би могли евенуално да избегну частан пораз. Тек тада су домћини послали на паркет млађе снаге да и они осете сласт победе против часног и како рекоше ривала за поштовање, па је крајњи резултат и превисок за све оно што је виђено на терену где гости иначе не долазе тако лако до бодова.

Због наступајућих празника првенство се наставља неубичајеним темпом (четвртак, 2.мај) када би Витезови требали да угосте црвено-белог градских ривала, што још није званично и потврђено због техничких услова.

РК ДУБОЧИЦА 54 – РK OБИЛИЋ 33 : 26 (16 : 13)
СРЦ Дубочица Гледалаца 300
Судије В. Вучић (Зрењанин) М. Обрадовић (Зрењанин)
Седмерци Дубочица 4 (4) Обилић 4 (2)
Искључења Дубочица 2. мин Обилић 6. мин

ДУБОЧИЦА Л. Павловић 2, Милићевић 7(3), Радуловић 5, Петровић, Манојловић, Трако, И. Митровић, А. Митровић 1 (1), Атанасковић (кап) 4, Ристовић 7, М. Павловић 2, Милошевић 4, Анђелковић 1, Коцић (9. одбрана / седмерац), Арђелан (6. одбрана), Спасић (тренер: З. Петронијевић).

ОБИЛИЋ Остојић 1, Савић 1, Денић, Гојковић 3, Иванић 2, Јовановић 1, Чоловић (14. одбрана), Турудић (кап) 1, Станић 3, Стојановић 2, Мандић 6 (1), Mитровић, Бандука 3 (1), Сладић, Тасић (0. одбрана), Бећировић (тренер: M. Павловић).

МВП – Играч утакмице: Стефан Арђелан (Дубочица 54)