ВИТЕЗОВИ ЈОШ СЛАВЕ

Знало се пре почетка одложеног дуела градских ривала да његов коначани исход неће утицати на њихове положаје на табели Плеј-аута што је већи део састава Витезова својом игром и приказао на терену. Пошто су протекли празнични дани одвојили састав са Врачара од дружења са лоптом па би се према приказаној игри могло закључити да су многи од њих продужили дане славља. Ништа друго се не намеће као закључак за игру једне екипе која, уз поштовање појединцима, за 60. минута не погоди супарничку мрежу чак 21. пут из најизгледнијих прилика са 6 и 7. метара, контри и крила.

А почео је домаћин силовито и након пет минута имао вођство од 3:1 које је малобројно присутне навео на преурањен закључак да ће Витезови тешко положити оружије пред звучнијим ривалом. Међутим убрзо се предност Витезова (4:2 – 6.мин) истопила (4:4 – 8.мин; 6:6 – 10.мин) након што су Бандука, Мандић и Гојковић дозволили првом играчу утакмице Ковачевићу да сачува мрежу из прилика из којих је теже промашити него постићи гол. На даље гости предвођени првим стрелцем Бујишићем контролишу резултат који се креће 3 – 4. гола предности у њихову корист (6:10 – 14.мин; 10:13 -18.мин; 13:16 – 25.мин). У том периоду у редовима домаћих светле тачаке су млади пивот Иванић (шут 10-9) и капитен Турудић који га је несебично проигравао. Улазак Чоловића уместо индиспонираног Тасића на гол донео је некакву резултатску равнотежу (задњих 12. минута 6:6), мада су нови промашени ”зицери” уз порозну одбрану домаћина омогућили гостима мирнији одлазак на одмор (16:19).

Други део утакмице донео је у игри Витезова још веће осцилације, где је тренер Павловић већи део времена указао млађим играчима односно онима са мањом минутажом. Ни те промене у саставу напада и формацији одбране (5-1) не доносе неки бољитак на семафору домћинима мада су донекле смањивали заостатак (18:20 – 33.мин; 21:23 – 38.мин). Што је још неповољније по њих ни црвено-бели нису нешто боље одиграли у другом полувремену, али је код домаћих било мало светлих места за преокрет који је био изводљив пошто је голман Ковачевић и даље излазио као победник над Витезовима који су се пристојно обрукали са промашајима. Након што су се одвојили на максималну предност (25:32 – 49.мин; 27:34 – 53.мин) гости су рутински привели утакмицу заслуженом исходу увођењем у игру најмлађих првотимаца, док је код домаћина завршницу утакмицу искористио резервиста Младеновић са три погодка и тако бар утешио своју екипу нерешеним исходом другог полувремена (19:19).

У преостала два кола до окончања такмичарске сезоне Витезови у среду 15. маја гостују у Крагујевцу, а опроштај од својих присталица заказали су за суботу 18. маја (16,00) када ће угостити екипу Пролетера.

РК OБИЛИЋ – РK Ц. ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ 35 : 38 (13 : 16)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 80.
Судије: В. Вучић (Зрењанин) – М. Обрадовић (Зрењанин)
Седмерци: Oбилић 5 (2) Ц. Звезда 4 (2)
Искључења: Oбилић 2. мин Ц. Звезда 8. мин

OБИЛИЋ: Остојић 1, Савић 4, Гојковић 4, Јовановић 2, Иванић 9, Младеновић 3, Чоловић (7.одбрана / 2.седмерца), Стојановић 2, Maндић 2, Турудић (кап), Станић 5, Митровић, Сладић 3 (1), Тасић (1. одбрана), Бандука (тренер: М. Павловић).

Ц. ЗВЕЗДА ПРИМОБЕТ: С. Радовановић, Хорват 4, Ненадић (кап) 4 (1), Урта 2, Мајес 4, Матичић 4, Шмигић, Бујишић 10(1), Петрић, Н. Радовановић (1.одбрана / седмерац), Шљукић 3, Павловић, Колунџић 5, Ковачевић (16. одбрана / 1. седмерац), Пановски 2 (тренер: Н. Матић).

МВП играч утакмице: Милош Ковачевић (Ц. Звезда Примобет)