ЧАСТАН ПОРАЗ

Нa утакмици која је одиграна за престиж између ривала који су одавно пребринели бриге за наставак играња у највишем рангу и следеће сезоне, оба тренера су представила скраћене саставе. Гостима из Београда разлог за тако нешто је период сезоне када играчи-студенти наступају за своје факултете, углавном у иностранству, тако да је тренер Павловић на мечу у Крагујевцу прилику дао мађим играчима док је поштедео оне најстарије.

Игру коју су приказали у првих 30. минута Витезови ће сигурно брзо заборавитијер су мало тога доброг показали за овај ранг такмичења. А почели су доста добро мада су домачини од почетка имали предност до три гола (6:3 – 8.мин; 8:5 – 10-мин). Са успешним одбранама голман Чоловић је био ретка светла тачка код гостију који су већ тада најавили рекордан број техничких грешака (11) за само тридесет минута. И поред тога брзо су ухватили прикључак (8:8 – 13.мин; 11:11 – 19.мин) и тако успоставили равнотежу на терену. И онда следи експресни број неискоришћених напада било због непрецизних шутева или још више техничких грешака због којих су били кажњавани углавном преко једног од првих стрелаца лиге Баруџића и првог играча утакмице Давидовића лаким головима (18:12 – 28.мин) чиме су омогућили ”Вепровима” да убедљиво реше прво полувреме.

Очито да је тренерска ”лекција” у свлачионици имала дејство на Витезове који су садабили као нови играчи у истим дресовима. Од посусталог, а до тада солидног капитена Турудића, диригентску палицу преузео је искуснији Мандић који је омогућио млађим саиграчима на спољним (Станић, Остојић) и крилним (Стојановић) позицијама да преокрену дешавања на терену (26:24 – 41.мин; 29 – 29- 47.мин; 31:31 – 51.мин). Чоловић је са новим одбранама још више подигао морал саиграчима који доносе и потпуни преокрет резултата у своју корист (31:32 – 52.мин). Због променене односа на терену тренер домаћих Курандић уводи у игру најоптималнији састав који кажњава нове грешке гостију да за свега четри минута уведу свој брод у мирну луку (36:32 – 56.мин). До краја Витезови су остварили резултат задовољавајући у односу на први део утакмице мада је он могао да буде и максимално повољан за њих.

Текућу сезону Витезови ће закључити на Бањици утакмицом са екипом из Зрењанина која се већ опростила од играња у елитном рангу (субота – 17.00).

СПД РАДНИЧКИ – РK OБИЛИЋ 36 : 34 (20 : 14)

Хала ”ЈЕЗЕРО” Гледалаца 200
Судије Н. Мусић (Врбас) С. Ђурашиновић (Врбас)
Седмерци Раднички 4 (4) Обилић 3 (3)
Искључења Раднички 4. мин Обилић 8. мин

РАДНИЧКИ: Ђерић (5. одбрана), Вељковић, Маљевић 8, Величковић, Давидовић 4, Мутавџић 3, Мојсиловић, Баруџић 10 (4), Утвић 3, Станојев (кап) 2, Панић 4, Станојевић, Ибановић (3. одбране), Барјактаревић 2 (тренер: Р. Курандић).

ОБИЛИЋ: Остојић 5, Младеновић 2, Антељ, Иванић 3, Јовановић 2 (2), Чоловић (15. одбрана), Турудић (кап) 1, Станић 9, Стојановић 7, Мандић 5 (1), Mитровић, Бандука, Сладић, Бећировић (тренер: M. Павловић).

МВП – Играч утакмице: Вељко Давидовић (Раднички)