ПОБЕДА ЗА КРАЈ

Витезови су се од још једне успешне сезоне у Супер лиги, и још успешнијег тренера који их је зналачки водио протекле четри сезоне МАРКА ПАВЛОВИЋА, опростили победом. Тако су освајањем осмог места потврдили да, и поред доста турбуленција у играчком саставу, оправдано завређују поштовање и респект који су им давали током сезоне тренери многих супарничких екипа. Тако су са не тако лаком победом, крунисали сезону против екипе Пролетера, која се након оптимистичних прогноза својих челника на почетку сезоне, сели у нижи ранг. Тако су Витезови у року од четри дана, по развоју догађања на терену током 60. минута, одиграли две доста сличне утакмице, прво у претходном колу у Крагујевцу и сада са екипом из Зрењанина, што поткрепљују развој догађања на терену и статистички показатељи.

Окрњени састав који је тренер Павловић имао на располагању и за ову утакмицу од почетка је најавио резултатску неизвесност за крајњи исход сусрета, јер су гости доста лако налазили пут до њиховог гола (1:3 – 5.мин; 4:8 – 11.мин; 7:12 – 17.мин). Без старијих играча поново је неискуснија постава лако губила лопте или промашивала гол из израђених прилика, и тако најавила превише голова у мрежи немоћног Чоловића. Улазком Мандића донекле се успоставља равнотежа на терену (11:13 – 23.мин) да би се онда у истом минуту као на претходној утакмици поновиле техничке грешке и промашаји који омогућавају гостима миран одлазак на одмор (13:17).

Поново је тренерска ”лекција” у свлачионици деловола лековито на игру Витезова који како је време одмицало, пре свега већом борбеношћу, успостаљају резултатску равнотежу (17:18 – 35.мин). Након највеће предности гостију у наставку утакмице (21:24 – 40.мин) сада неуспешни напади изабраника тренера Станића бивају кажњени голом Витезова који тако долазе и први пут до вођства на утакмици (25:24 – 43.мин). Мандић поново успешно командује млађим саиграчима и предност се увећава до максимална четри гола (31:27 – 48.мин; 33:29 – 51.мин). Али лекцију из Крагујевца када су у истим минутима испустили тешко стечено вођство, већина играча из састава Витезова који су и овог пута били на рукометној позорници, није запамтила па је ривал поново дошао у прилику за преокрет (33:32 – 54.мин: 35:35 – 57.мин). Два узастопна промашаја Витезова са седмам метара још више су окуражила госте да губитничку сезону не заврше поразом, а што им то није и пошло за руком кривац је најбољи појединац утакмице Стојановић који је својим петим голом донео минималну предност домаћину да је сачува до краја и поред агресивне пресинг игре гостију.

Тако су Витезови своје малобројне присталице на овој утакмици уверили да имају потенцијала за нове успешне резултате у елитном такмичењу и у наредној сезони, а под чијом командом ће то остваривати и у ком саставу остаје да се види у периоду који следи.

РК OБИЛИЋ – РK ПРОЛЕТЕР 36 : 35 (13 : 17)
Сала: С Ц ”Вождовац”
Гледалаца: 100.
Судије: С. Бердић (Београд) – Ф. Шорак (Београд)
Седмерци: Oбилић 6 (4) Пролетер 0 (0)
Искључења: Oбилић 8. мин Пролетер 8. мин

OБИЛИЋ: Остојић 4, Младеновић 3, Антељ, Јовановић 6 (2), Иванић 4, Чоловић (4.одбране), Милутиновић (кап) 1, Стојановић 5 (1), Maндић 7, Турудић 4, Станић, Митровић, Бандука 2, Тасић (1.одбрана), Сладић (тренер: М. Павловић).

ПРОЛЕТЕР: Ћоровић 5 (одбрана), Буквић 7, Мелиава 2, Микић 1, Ђурашковић 5, Илић (2. одбране), Лазић, Секулић 1, Радисављевић 2, Кнежевић 2, Брети (кап – 2.одбране), Ђорђевић, Ковачевић 2, Милошевић, Дошен 4, Живковић 9 (тренер: М. Станић).

МВП играч утакмице: Милан Стојановић (Обилић)