БАЊА ПРИЈАЛА ВИТЕЗОВИМА

Након уводних тренинга на отвореноме (Кошутњак) и сали (Бањица), као и одигране прве контролне утакмице после шест месеци апстиненције од игре са неким противником (Динамо – 26:23), захваљујући агилном руководству, ”Витезови” су један од ретких рукометних клубова у земљи који је део припрема обавио изван места боравка. Овога пута као место за подизање форме била је туристичка мека Врњачка Бања, која је недељу дана угостила београђане у извандредним условима, како по питању смештаја, тако и свих пратећих садржаја које захтева квалитетан рад једне спортске екипе (сала, теретана, базен …).

За разлику од неколико претходних сезона играчки састав ”Витезова” био је овог пута скоро комплетан (17 играча) тако да је тренер
Петковић, коме се касније придружио и помоћник Павловић, могао да у дело спроведе све што је и планирао. Радило се пре подне у теретани и сали на подизању физичке спреме, а у вечерњим сатима на уигравању екипе у којој су поред старих били и нови чланови клуба (Жујовић, Топаловић, Турудић, Једоксић), уз које је као гост радио и
перспективни Антић. Услови за целокупан рад у хали ”Владе Дивац”
били су оптимални уз максимално разумевање њеног особља, тако да ни једне примедбе по том питању није било. Поред десет тренинга одигране у и две контролне утакмице, а противници су биле екипе које ће кроз бараж сусрете покушати да изборе пласман у више рангове такмичења.

Први такмац била је екипа ”Металца” из Краљева коју чека тромеч за
улазак у Супер Б лигу. Екпа Горана Веселиновића је већим делом сусрета имала резултатску предност, да би ”домаћини” задњих десет минута појачаном одбраном и одговорнијом игром у нападу, остварили победу 23:19 (9:11). Сигурно да тренер Петковић није био задовољан оним што су његови пулени приказали на овој утакмици, на којој иначе нису наступили новајлија Жујовић, прехлађени капитен Радовћ и у већем делу меча озбиљно повређена принова Турудић.

Након дана посвећеног корекцијама уочених слабости, ’’Витезови’’ су
угостили екипу ”Радничког” из Крагујевца коју очекује бараж сусрет
са екипом ”Хајдук Вељка” за попуну Аркус лиге. Озбиљан ривал је
мотивисао ”домаћине” да од самог почетка заиграју одговорније и
изабранике искусног тренера Недељка Матића добро презноје пред
утакмицу одлуке са Неготинцима. Са новим лидером Жујовићем састав са претходне утакмице већ је представљао већим делом сусрета ривала који је врло задовољавајуће деловао скоро на свим позицијама, а показатељ како су ”Витезови” играли на овој утакмици је крајњи резултат од 26:25 (14:11) који на обе утакмице није био у првом плану обзиром да су до планираног почетка Аркус лиге преостале још три недеље, довољно времена да се форма појединаца и екипе још унапреди.

Како су у више претходних сезона, по неком неписаном правилу, успешне летње припреме играча ”Обилића” биле основа за њихову добру игру и резултате у такмичењу које предстоји, слободно се може закључити да је рад у Врњачкој Бањи био од вишеструке користи пред почетак нове сезоне, а све под условом да не дође до неких промена због присутне пандемије ”COVIDA 19”.

Након повратка у Београд наставља се рад рукометаша ”Обилић’а” који ће у овој сезони поред четри уобичајена тренинга на Бањици, свој рад употпунити са још једим термином (среда) у Заводу за спорт у Кошутњаку, а играће и нове контролне утакмице са ”Партизаном (две), ”Динамом”, ”Ц. Звездом” и ”СЦ Вождовцем”. Све укупно може се
констатовати да ће ”Обилић” у новом систему такмичења (две групе),
са измењеним играчким кадром, поново бити екипа која ће представљати тврд орах сваком ривалу, рачунајући и оне који се сматрају апслутним фаворитима

Након завршених припрема у Врњачкој Бањи целокупна експедиција
”Витезова” (21 члан) још једном се захваљује особљу хотела ”Меркур” на челу са директором Дејаном Станојевићем што су им омогућили максималне услове да реализују клубске припреме изнад свих очекивања.