Тешко до бодова

Обзиром на досадашњи учинак ова два ривала, и њихове позиције на табели, ”витезови” су теже него што се очекивало дошли до нових бодова. Сигурно да би било који други коначни исход ове узбудљиве рукометне представе представљао изненађење за љубитеље рукомета, али за приказану игру и испољене појединачне квалитете екипе из најрукометнијег села у нас, можда би подела бодова била лепа награда за оно што је ”рукометни вртић” из Каћа у прилично разхлађеном ”Храму” рукомета приказао.

Као по неком не писаном правили, у наставку првенства, отварање и почетак, па и цело прво полувреме утакмица које играју ”витезови” се одвијају скоро по истом сценарију, имајући при томе у виду и број постигнутих и примљених голова (Спартак 10:10, Шамот 11:10). И овог пута број голова у мрежама два ривала није био велики, нити је један од њих стекао опипљивију предност (2:1 – 5.мин; 3:4 – 8.мин; 6:6 – 15.мин; 8:8 – 18.мин). У том периоду значи постигнут је опет мали број голова, са свих позиција, при чему је остало не искоришћено више ”зицера” на обе стране. Борили су се актери за сваку лопту као да је баш она битна за коначан исход утакмице, па ипак завршница полувремена протекла је у благој доминацији гостију (8:9 – 20.мин; 9:11 – 26.мин; 10:12 – 27.мин) који одлазе пут свлачионице са минималном предношћу (11:12 – 30.мин), највише заслугом игром одбране предвођене бескомпромисним Дарком Живановићем.

Тренер домаћих очито да је био незадовољан игром својих изабраника у пром делу утакмице, јер је наставак сусрета започео са посве измењеном поставом предвођене провереним чуварем мреже Јовицом Витасом. Све то није збунило ”витезове” и они понову имају два гола предности (12:14 – 34.мин) захваљујући успешним одбранама Александра Стојића. Увидевши да им се добро не пише, домаћини на паркет поново играју са поставом из првог полувремена што им и доноси промену резултата (14:14 – 38.мин; 16:15 – 41.мин), када је спретни и окретни капитен домаћих Врговић био права напаст за одбрану ”витезова”. На другој страни тренер гостију Петковић одговара на нови изазов домаћина увођењем у игру неухватљивог Ћоровића који не само што успешно проиграва саиграче већ и постиже битне голове за своју екипу. У том периоду истакао се и са мини серијом погодака (3 гола) рековалесцент Лазар Николић, тако да домаћини поново ”јуре” резултат (17:18 – 48.мин; 19:21 – 51.мин; 21:23 – 57.мин). Сигурно да је један од заслужних за ово ново вођство гостију и споменути голман Стојић који успешно зауставља са везаним одбранама домаће стрелце, што међутим није било довољно да његова екипа уђе у мирну завршницу утакмице. Подржани од оданог гледалишта домћини успевају да минут пре краја још једном пораванају резултат (23:23 – 59.мин). Тренер гостију узима трећи ТА на 56. сец пре краја, а резултат постигнутог договора у њему је досуђени ”седмерац” над Јестровићем који Ћоровић зналачки претвара у ново вођство гостију. Следи сада последњи ТА домаћих на 21. сец пре сирене за крај, након којег су покушали више пута некако да дођу до бода. То им није пошло за руком пре свега због ангажоване игре свих у одбрани ”витезова”, да би им по истеку времена трајања игре преостало још да изведу слободно бацање са 9м. Панчевац у редовима домаћих искусни Срђан Комланов успешно је надмудрио блок ”витезова”, али не и опрезног Стојића који уз помоћ стативе доноси цео плен својој екипи.

Тако су ”витезови” са новим бодовима остали и даље међу четири водеће екипе Супер лиге, а већ у суботу 3. марта са почетком од 18.30 часова на Бањици, у дуелу који ће вероватно одредити четвртог учесника у плеy-оффу, угостиће ”пробуђене” госте из Шабца, екипу ”Металопластике”.

РК ЈУГОВЋ – РК ОБИЛИЋ 23 : 24 ( 11:12 )

Сала: ”Храм”.
Гледалаца: 300.
Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) – Александар Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Југовић 4 (4) Обилић 3 (2)
Искључења: Југовић 6. мин Обилић 10. мин

ЈУГОВИЋ: Миловановић, Јокић 3, Врговић (кап) 9 (4), Момчиловић, Карановић 1, Милић 2, Боснић 2, Комланов 2, Андрић (6 одбрана / 1 седмерац), Кочић, Марић 1, Витас (2 одбране), Жикић, Ранисављевић 1, Каран 2, Петровић (тренер: П. Топић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 3 одбране), Николић 3, Живковић 3, Алавања, Ћоровић 4 (1), Мирић 3, Павић 2 (1), Стојић (9 одбрана), Живановић 1, Теодоровић 4, Јестровић 2, Грбић, Антић 2, Ђорђевић, Ивошевић (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Александар Стојић (Обилић)