ПРОПУШТЕНА ПРИЛИКА

”Витезови” су пропустили изгледну прилику да увећају бодовни салдо и тако јесењи део такмичења заврше у горњем дому Супер лиге, где им је и место. Уместо тога бодови су припали дебитанту у Супер лиги који је био успешнији од противника да материјализује грешке и промашаје које су два ривала начинила током 60. минута.

Приказана игра ”витезова” у првом делу утакмице сигурно је њихових најслабије одиграних 30. минута ове јесени. Мада је у првој трећини полувремена резултат био у неку руку повољан за госте (4:4 – 9.мин) већ тада они су имали забележено више промашених ”зицера” и изгубљених лопти што је био подстрек домаћој екипи да одлучније нападне ривала. Такав развој догађања на терену брзо се и одразио и на семафору у корист Кикинђања који су стекли лепу предност (9:5 – 18.мин; 12:7 – 22.мин). Покушавао је тренер Петковић изменама на терену и променама одбрамбених формација, да покрене ”витезове”,
међутим мало тога је штимало тада у њиховим редовима, посебно у нападу. Посебан проблем био је са играчем ”више” где је пропуштено чак шест напада да се затресе мрежа противника. Све те силне пропусте гостију домаћин користи да рутински одржава до краја полувремена пристојну предност (13:8 – 26.мин; 15:10 – 28.мин).

Пауза међутим није донела неки озбиљнији помак на боље у игри
”витезова”. Додуше побољшали су реализацију у односу на прво
полувреме, али је резултат и даље био врло повољан за домаћине
(17:13 – 34.мин; 21:16 – 40.мин; 25:20 – 47.мин). Од тог тренутка предвођени Ивошевићем и Мандићем гости почињу да играју онако по чему их рукометна јавност цени и поштује, и сада су они ти који доминирају тереном. Резултат такве игре је и смањен заостатак у головима (26:24 – 54.мин). И када се рукомету одано и предано гледалиште потпуно утишало, увидевши да њиховим љубимцима ”уписани” бодови измичу из руку, да до тога ипак не дође могу да захвале искључиво гостима. Мада
капитен Радовић, уз ”пробуђену” зону, везује четри успешне одбране своје мреже, на другој страни његови саиграчи су поновили слабости из првог полувремена и са неколико нових промашаја изгледних прилика, међу којима и ”седмерац”, омогућавају домаћину да дође до ”ваздуха” и тешком муком сачува вредне бодове. ”Витезовима” преостаје да добро размотре разлоге овог пораза, и удела сваког од
њих у њему, јер су испустили искључиво својом кривицом лепу прилику да обезбеде новим бодовима задовољавајући пласман након протекле прве половине првенства (деоба 6 – 8. места са 10 бодова).

Због измена у систему такмичења (плеy офф, плеy куп, плеy аут)
такмичење се наставља са играњем још два кола из пролећног дела првенства, па ће ”витезови” већ у среду имати ново гостовање, овог пута у Суботицу, где ће их угостити ”пробуђена” екипа Спартак Војпута.

РК КИКИНДА ГРИНДЕX – РК ОБИЛИЋ 28 : 27 ( 15 : 11 )

Сала: СЦ ”Јесзер”.
Гледалаца: 750.
Судије: Игор Николић (Лесковац) – Душан Цветковић (Лесковац)
Седмерци: Кикинда ГР 2 (2) Обилић 7 (5)
Искључења: Кикинда ГР 8. мин Обилић 8. мин

КИКИНДА ГР: Раковић, Кецман, Комарек 4, Голић, Лисица 4, Гамбер 3, Дукатаров, Трумбеташ 2, Блажић, Кењало (кап) 2, Куртеш 2, Витас (4 одбране / 1 седмерац), Мишков (5 одбрана / 1 седмерац ), Врговић 6, Мирић 4 (2), Трнинић 1 (тренер Г. Куртеш).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране), Ћоровић 5, Вокши 2, Аничић 7 (5), Јестровић 1, Дражић (4 одбране), Мирић 1, Павић, Стојић (2 одбране), Теодоровић, Мандић 6, Милутиновић, Касаловић, Ђорђевић, Ивошевић 5, Бећировић (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Милан Лисица (Кикинда Гриндеx)