СРЕЋА ОКРЕНУЛА ЛЕЂА

Након одиграног јесењег дела Аркус лиге, такмичење је настављено првим колом пролећног дела, и тако ће бити још наредне две недеље у овој години. Витезови су били гости Путара које су у првом делу убедљиво надиграли са десет голова разлике. Овог пута и поред добре игре већим делом сусрета остали су гости празних руку јер им је више пута недостајало, слободно се може рећи, спортске среће приликом постизања више голова домаћина.

Од самог почетка утакмице, у прохладној сали на северу Бачке, Витезови су исказали одлучност да нису реда ради пошли на пут. У нападу су из осмишљених акција лако погађали мрежу домаћина, а у одбрани су максимално изгарали да сачувају своју. Резултат такве игре је и прво сигурно вођство (5:3 – 10.мин). Следи период када са крилних позиција Путари, уз доста среће након одбијених лопти, први пут долазе до вођства (6:5 – 12.мин; 8:7 – 14.мин). Све то није збунило Витезове који настављају са сигурном игром када се истичу они најмлађи, голман Тасић и лево крило Савић, па је резултатска предност опет на њиховој страни (11:13 – 21.мин), што приморава тренера Лаковића да узме први тајм-аут. Међутим то није имало ефекта за игру његове екипе јер су гости ти који и даље контолишу ситуацију на терену и одржавају предност (12:14 – 24.мин; 13:15 – 26.мин). И када се очекивао одлазак на одмор са резултатом у корист Витезова поново су домаћини били ти који уз доста среће постижу голове, па тако више него задовољни одлазе пут свлачионице без резултатског заостатка.

И наставак утакмице протиче у доминацији Витезова који имају сталну резултатску предност (16:18 – 32.мин; 19:21 – 38.мин; 19:22 – 40.мин)  што приморава тренера Лаковића за нови тајм-аут. Након тога на гол Путара уместо индиспонираног капитена Арђелана стаје неискусни Бижић  који са неколико успешних интервенција битно доприноси да након вођства гостију (22:24 – 47.мин) његова екипа прво поравна, а затим и преокрене резултат у своју корист (25:24 – 51.мин). Од тада Витезови  су ти који ”јуре” заостатак, а на другој страни најбољи појединац  Вуковић углавном постиже битне голове за своју екипу. У самој  завршници утакмице и вођства Путара (31:28 – 59.мин) гости се не  предају и свим силама желе да избегну пораз. И питање је дали би им то и пошло за руком да Бижић брани зицере Мандићу и Павићу и тако постаје  главни ”кривац” што гости нису освојили макар један бод, који су за све приказано несумњиво заслужили.

Сигурно да приказаном игром у Суботици Витезови углавном могу бити  задовољни, а бар мало среће изостало им је да буду задовољни и  резултатом. Овако не преостаје им ништа дуго него да у наредном колу у  Панчеву понове игру којом ће се достојно супроставити лидеру Динаму.

РК  СПАРТАК  ВП – РK  OБИЛИЋ  31 : 30 ( 16 : 16 )

Сала:  Хала ”Дудова шума”
Гледалаца:  300
Судије:  Иван  Мандић  (Нови  Сад)  – Немања  Ковачић  (Нови Сад)
Седмерци:  Спартак  3 (3)   Oбилић  4 (4)
Искључења:  Спартак  8. мин   Oбилић  4. мин

СПАРТАК ВП: Бижић (6 одбрана), Пилиповић 7 (2), Папеш Богосављев, Ж. Т. Пеић,  Ј. Т. Пеић, Колунџић 2, Вуковић 11, Ољача 1, Спремо,  Којадиновић 4, Шукић 5, Ђуровић, Каран, Илић 1 (1), Арђелан (кап – 5 
одбрана), Галфи  (тренер: С. Лаковић).


ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 1 одбрана), Савић 4, Подрашчић, Вокши 2 (1), 
Јестровић 3, Теодоровић 2, Дражић (0 одбрана), Мирић 2, Павић 4, С. 
Милутиновић, Дотлић 4, Мандић 4, Тасић (9 одбрана), Ивошевић  5 (3), 
Ђорђевић  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Немања Вуковић  (Спартак ВП)