ДОМАЋИНИ ЗАДОВОЉНИЈИ

Када се рукометна утакмица заврши без победника онда је сигурно једна од екипа задовољна тим резултатом, а она друга има за чиме да жали. У овом случају домаћини су ти који морају бити више него задовољни крајњим исходом ове лепе рукометне представе, посебно ако се има у виду игра гостију и резултат после првих 30. минута.

Од самога почетка гости из Београда кренули су силовито ка голу 
фаворизованих домаћина које је са клупе предводио селектор женске 
репрезентације Србије Љубомир Обрадовић. Предвођни расположеним Подрашчићем Витезови су наметнули јак ритам у нападу и квалитетну игру у одбрани где голман Дражић успешно неутралише више напада домаћина, одбранивши и два седмерца. Како је време одмицало напади гостију су бивали ефектни и ефикасни када се истичу прецизношћу Теодоровић, Јестровић и Аничић. Зналачки је тренер Петковић поставио игру и вршио правовремене измене тако да немоћни голмани Пролетера просто не знају са које им стране прети већа опасност, па се предност гостију се из минута у минут увећава (1:3 – 5.мин; 3:6 – 9.мин; 7:10 – 16.мин; 9:14 – 23.мин). Течна игра у нападу и мотивисана у одбрани омогућили су Витезовима да чак пет пута затресу мрежу домаћина када су играли без голмана због искљученог играча. У неколико наврата предност гостију износила је максималних шест голова (10:16 – 26.мин; 12:18 – 28.мин, 13:19 – 29.мин, 16:20 – 30.мин), и могу само да жале што, искључиво због пада концентрације, нису са још убедљивијим резултатом отишли на заслужени одмор.

Увидевши да им се не пише добро у погледу коначног исхода утакмице, од велике важности за обе екипе, домаћини мењају зонску формацију са 5 – 1 на 6 – 0, а браћа Гаћиновић су опет на терену. На другој страни гости почињу друго полувреме опуштено, са олаком реализацијом или техничким грешкама, и за кратко време губе све муком стечено у првом полувремену (19:20 – 36.мин). Од тада приказана игра оба ривала своди се на то ко ће боље користити слабости противника па се резултат спорије мења без веће предности у нечију корист (20:22 – 41.мин; 22:22 – 43.мин; 24:25 – 47.мин; 26:25 – 49.мин) и резултат у 49 .минуту је једини пут када су домаћини били у вођству током 60. минута. Након 26:26 (50.мин) гости су стицали сталну предност од једног гола који су домаћини, највише захваљујући успешним одбранама капитена М. Гаћиновића и најефикаснијем играчу на овој утакмици Мирићу, успевали чак осам пута да поравнају. Тих последњих 10. минута одвијала се права 
драма на терену када су Витезови извлачили последње атоме снаге да приуште себи потпуну радост. На њихову жалост то им није пошло за 
руком јер домаћини, непосредно пре последњег оглашавања сирене и са играчем више, успевају голом са седам метара последњи пут да поравнају резултат и тако дођу до ”већег” бода од оног који је припао гостима.

Игра у првом полувремену, и залагање у завршници ове утакмице, добар су путоказ како требају Витезови да играју у наредним сусретима од којих је први наредне суботе на Бањици (17.00)  са екипом из Новог Пазара.

РК  ПРОЛЕТЕР – РK  OБИЛИЋ  34 : 34 ( 15 : 20 )

Сала: ”Кристална Дворана”
Гледалаца:  500
Судије:  Д. Стојковић  (Ниш)  – Н.  Николић  (Лесковац)
Седмерци:  Пролетер  8 (6)   Oбилић  2 (1)
Искључења:  Пролетер  6. мин / ДК   Oбилић  12. мин

ПРОЛЕТЕР: Шару, Пешић 5, Елезовић 4, Илијин 5, Тодоров, М. Гаћиновић (кап – 8  одбрана / 1 седмерац), А. Гаћиновић 3, Рнић 3, Терзић, Кривошија, Мирић 9 (5), Канижај 1, Радовић 4, Џамић, Кнежевић (2 одбране), Карлаш (тренер: Љ. Обрадовић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 1 одбрана), Драговић 4, Подрашчић 2, Аничић 7, Јестровић 6, Теодоровић 8, Дражић (10 одбрана / 2 седмерца), Кнежевић, Павић 2, С. Милутиновић, Дотлић, Мандић 3, Тасић, Ивошевић  2 (1), Ђорђевић,  Н. Савић  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Никола Јестровић  (Обилић)