ПОРАЗ КОЈИ ПЕЧЕ

Дуго неће ”Витезови” заборавити ову утакмицу и вртиће ко зна колико пута филм како су остали празних руку у Лесковцу. А били су тако близу да кући оду, ако не са два бода, а оно да остану макар не поражени. Зато и нечуди велика радост домаћих играча и гледалаца који су стрепели буквално до задње секунде за крајњи исход ове драматичне утакмице. Да се радују домаћини, а не они, доста су помогли гости  својом игром у већем делу другог полувремена, посебно у самој завршници сусрета.

У припреми за ову утакмицу знало се да последњи резултати домаћина нису на нивоу са почетка сезоне, па су у томе ”Витезови” видели своју шансу да наставе серију добрих резултата у пролећном делу првенства, и управо тако су и почели. Чувао је Дражић првих двадесетак минута одлично своју мрежу, а саиграчи су мотивсано у нападу након почетног испитивања снага преузели ствари у своје руке (4:4 – 7.мин, 4:5 – 9.мин, 4:9 – 16.мин, 5:10 – 18.мин). И управо од тада у редове гостију увлачи се несигурност, а играчи који важе у њиховим редовима за оне који су много пута до сада доносили радост своме клубу, сада постају трагичари. До краја полувремена поред неколико промашених ”зицера” и лако одбрањених шутева сигурног Радосављевића, гости не користе чак и три седмерца (два одбранио Гашић), тако да су слабом игром у задњој трећини полувремена вратили наду Лесковчанима за успешнији наставак утакмице (11:13).

По неком правилу, не и случајном, што су и добронамерни гледаоци 
указали, игра ”Витезова” у другом полувремену постаје несигурна, са 
доста осцилација, где појединци својим ”солирањима” покушавају да 
буду спаситељи своје екипе, на жалост без резултата. Већ у 36. минуту 
резултат бива поравнат (16:16), и од тада домаћини су ти који стичу 
пре свега психолошку предност на утакмици. Они су сада ти који у више наврата имају предност до три гола (21:18 – 44.мин, 23:20 – 48.мин, 24:21 – 49.мин). Међутим уласком капитена Радовића на гол гости враћају донекле сигурност у игри, и након његових успешних одбрана, предност домаћина је минимална (24:23 – 50.мин, 26:25 – 54.мин), да би затим након одбрањеног и седмерца Радовића резултат био и поравнат  (26:26 – 56. мин, 27:27 – 57.мин). Гледалиште свим снагама подржава своје љубимце, али новом одбраном у 59. минуту свога капитена са левог крила ”Витезови” добијају огромну шансу да из Лесковца оду  непоражени. Међутим, на њихову жалост заказала је колективна игра, јер  тврдоглаво неразумљиви ”соло” покушаји нису донели промену резултата и тако одлична прилика за одлучујућим погодком одлази у неповрат. Следи за ”Витезове” шокантна завршница утакмице, врло слична као на претходном гостовању у Зрењанину када су са 7. метра у последњим секундама домаћини дошли до бода. Овог пута оба бода домаћинима доноси  Павловић са десног крила својим шестим погодком 13. секунди пре  сирене. Додуше покушали су ”Витезови” да ”брзим центром” дођу до 
изједначења, који није успео јер је покушај проигравања Павића саигрчу  на ”црти” био  спречен, што доноси велику радост домаћинима, на терену и трибинама.

Изгледа да сви ”Витезови” још нису извукли праве поуке из претходних утакмица. Да још нису закључили да када је противник озбиљно уздрма сваки гол злата вредан, посебно из седмерца или контре, а не да се олако теше јер ”воде убедљиво”, итд. И онда када дођу изгледа неизбежне ”црне рупе” у њиховој игри, поебно у наставку утакмице  када се ”своде рачуни”, могу само да се жали за оним што су претходно пропустили.

Прилику за испоравку ”Витезови” имају наредне суботе против  директног ривала у борби за опстанак, екипом Шамота 65, наредне суботе на Бањици (18.30). Пре ње одиграће у среду 19.фебруара (18.00) у  Крагујевцу утакмицу Купа Србије (четврт-финале)

РК  ДУБОЧИЦА 54 – РK  OБИЛИЋ  28 : 27 ( 11 : 13 )

Сала: С Р Ц ”Дубочица”
Гледалаца:  800
Судије:  Г. Ковач  (К. Митровица)  – С.  Милосављевић  (Звечан)
Седмерци:  Дубочица 54  7 (6)   Oбилић  7 (4)
Искључења:  Дубочица 54  12. мин    Oбилић  2. мин

ДУБОЧИЦА 54: Пешић, Цветковић, Симић, М. Станковић, И. Станковић 6 (3), В. Николић 1, Маринковић (кап) 4 (3), Гашић (2 одбране / 2 
седмерца), М. Николић, Павловић 6, Мађар 6, Митровић 1, Матовић, 
Атанацковић 4, Радисављевић (10 одбрана), Радивојевић (тренер: С. 
Пејчић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 7 одбрана / 1 седмерац), Драговић 6, У. Савић, 
Подрашчић 4, Аничић 4 (2), Јестровић 1, Теодоровић 3 (2), Дражић (9 
одбрана), Кнежевић, Павић 3, С. Милутиновић 2, Дотлић, Мандић 3, Тасић (1 одбрана), Ђорђевић 1, Н. Савић  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Александар Павловић  (Дубочица 54)