АРХИВИРАН КУП

”Витезови” су између, за њих, веома важних првенствених утакмица имали обавзу да одиграју и куп утакмицу у оквиру осмине финала Купа Србије за 2020. годину. За ривала су имали једну од водећих екипа Супер Б лиге ”исток-запад” екипу Радничког из Крагујевца која је била и домаћин. Обзирон да је био радни дан, уз више изостанака због ситнијих повреда или здравствених проблема, тренер Петковић имао је на располагању некомплетан састав који је, и поред пораза, оставио солидан утисак.

Домаћини је, са неколико искусних придошлица, од почетка утакмице настојао да појачаном одбраном, са одличним Антељом на голу, стекне предност која би их водила ка даљем учешћу у Купу. То им је делимично и полазило за руком па су имали већим делом резултатску преддност до три гола (4:1 – 5.мин, 7:4 – 11.мин, 10:7 – 18.мин). За то време игру гостију обележила су два не искоришћена седмерца, као и изнуђена игра по десној страни напада без леворуких играча. Ипак успели су и поред тога, да пре свега преко ефикасног Драговића, први пут поравнају резултат (11:11 – 25.мин). Предност коју су стекли након првих 30. минута (15:13) домаћини су одржавали, уз доста напора преко искусног Продановића и ефикасних Медића и Станојева, мада су им ”Витезови” све време ”дували за врат” (18:18 – 43.мин, 20:20 – 46.мин).

Шансу да се докажу и покажу код гостију добили си играчи који у првенственим утакмицама мање проводе времена у игри, тако да су указану прилику добро искористили
голман Тасић (10 одбрана / 2 седмерца), први стрелац утакмице
Драговић, до повреде Дотлић и најмлађи Кнежевић. Како је домаћин
исказао више жеље за нове Куп изазове то и заслужено наставља
такмичење са преосталим члановима Аркус лиге, а ”Витезовима”
преостаје да се окрену наставку такмичења у првенству где их чекају
велики изазови. Прво на том путу је сусрет са екипом Шамот 65,
директним ривалом у доњем делу табеле, који је на програму у суботу
од 18.30 часова на Бањици. Биће то лепа прилика да им се, пред својом
публиком, реванширају за јесењи пораз у Аранђеловцу (27:29), и тако
дођу до изузетно важних бодова.

СПД РАДНИЧКИ – РК ОБИЛИЋ 30 : 27 ( 15 : 13 )

Сала: СББ хала ”Језеро”.
Гледалаца: 300.
Судије: Иван Мандић (Петроварадин) – Немања Ковачић (Ветерник)
Седмерци: Раднички 5 (13) Обилић 6 (4)
Искључења: Праднички 14. мин Обилић 12. мин

РАДНИЧКИ: Ћерић, Стошић, Ристић 1, Стевановић 2, Мутавџић 3, Лекић, Добросављевић 1, Медић 6 (1), Касаловић, Кнежевић 4, Стевановић (кап), Станојев 6 (2), Богдановић 5, Антељ, Продановић 2, (тренер Д. Радевић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Драговић 9 (1), У. Савић 1, Подрашчић 5 (3),
Јовановић, Јестровић 1, Дражић, Кнежевић 3, С. Милутиновић, Дотлић 4, Мандић 4, Ђорђевић, Тасић, Н. Савић (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Марко Антељ (Раднички)