”ВИТЕЗОВИ” НА ОКУПУ

После пуних 156 дана, колико је протекло од последњег званичног наступа и утакмице са Партизаном (14. март), због увођења вандредног стања у држави изазваног светском епидемијом вируса Covid 19, играчи рукометног клуба ”Обилић” окупили су се на припремама за нову сезону. Додуше, пре овог званичног окупљања ”Витезова” било је њихових факултативних спортских дружења, у данима када је то било изводљиво, на отвореним спортским теренима Аде Циганлије и у сали Студентског дома ”4. април”.

Пошто је претходна прекинута сезона проглашена не важећом од стране РСС, после дужег вагања одлучено је да се за наредну сезону Аркус лига прошири са 12 на 16 чланова, где ће екипе Војводине и Металопластике од почетка учествовати у такмичењу, а још два нова члана знат ће се након баража. Иначе учесници Аркус лиге подељени су у групе А и Б са по осам учесника, а екипа Обилића се налази у групи Б са екипама Металопластике, Железничара, Новог Пазара, Шамота 65, Рудара, Црвене Звезде и победника баража Раднички (Крагујевац) и Хајдук Вељко (Неготин). На основу тренутно важећег календара планирано је да такмичење крене 3 и 4. октобра, када ће ”Витезови” кренути пут Новог Пазара.

Прво званично окупљање, са похвалним бројчаним присуством, показало је да је пауза предуго трајала и да су се играчи ужелели и спорта и дружења. О актуелном стању у коме се нашао Обилић, као и већина спортских колектива у земљи и свету, играче су упознали тренер Петковић и секретар клуба Крстић. На основу реченог, уз све мере опреза које изискује епидемиолошка ситуација, која је још далеко од опуштајуће, играчима је речено шта их оквирно очекује у данима што следе. Међутим, тешко је у овом тренутку рећи хоће ли се и у ком обиму све што је планирано и реализовати, јер садашњица не трпи дугорочно планирање обавеза. Наговешто је да ће се првих десетак дана, као и претходних година, искључиво тренирати на отвореним теренима Спортског центра у Кошутњаку, да би се онда то наставило у сали, стим да ће у периоду од 6. до 13. октобра екипа отићи на припреме у Врњачку Бању.

Што се тиче играчког састава, и ова сезона ће донети персоналне промене. Тако се на првој прозивци нису појавили, стандардни из састава који је завршио сезону Мандић, Драговић и Аничић, док је Павић након уводног тренинга имао планирану хирушку интервенције због хроничне повреде. Они најстарији Мирић и Ћоровић нису још обесили патике о чивилук, а по потреби ће, када то буде неопходно, бити на располагању тренеру Петковићу. Тако ће ”Витезови” у наредну сезону имати још млађи састав у коме ће се за позиције надметати више нових играча са којима су утаначени оснони услови, а од њих самих и струке, зависи какав ће статус изборити у најмлађем београдском члану елитног такмичења. У раду са екипом по други пут ће тренеру Петковићу асистирати искусни некадашњи играч Обилића и дугогодишњи интерционалац Марко Павловић. Тако од почетка припрема тренерски тандем има свакодневно на тренинзима на располагању око 20 играча, а до почетка играња контролних утакмица за очекивати је и да се искристалишу контуре екипе за следећу сезону.

На крају тренер Петковић сумира прве утиске након уводних недељу дана рада: ”Сигурно да ће ново настала ситуација донете доста промена у саставима многих екопа, па и наше. Много тога није сигурно, иако се ради као да ће све бити како је утврђено. Играмо у групи где су по именима и традицији екипе из Шабца и Ниша фаворити док ће се сви остали борити за места која воде у pley off (прве четри екипе из обе групе). Играчки састав биће сигурно попуњен са новим, и надам се квалитетним играчима, а сви ће они имати прилику да се кроз већи број контролних утакмица изборе за свој статус. Тако смо већ утаначили три утакмице на припремама у Врњачкој Бањи (две Раднички КГ и Слога Краљево), а још су у плану и мечеви са Партизаном (два пута), Динамом и Црвеном Звездом. У сваком случају доста очекујемо од рада у Врњачкој Бањи јер је та врста рада била кључна за ову екипу у претходним сезонама. Само још да се не десе неке нове промене у календару такмичења, па би се могло говорити о испуњењу планираних циљева.”Витезови” нек вам је са срећом и успехом четврта сезона у нашем нај елитнијем рукометном такмичењу.”