ВИШЕ ОД ПОБЕДЕ

У малом градском дербију, у утакмици из 5. кола одложеној због 
здравственх проблема гостију, ”Витезови” су савладали ривала са  којим у задњих неколико сезона играју са подједнаким успехом. Пошто се ове јесени на пет утакмица одлазили са паркета погнутих глава, овога пута они су били ти који су дошли до бодова важних за међусобни пласман, али и до бодова који ће засигурно бити добар мотив ”Витезова” за наредне утакмице.

Оптерећени са важности утакмице и ненаданим здравственим проблемима појединаца, почетак утакмице домаћини су одиграли ”стегнуто” мада су стекли почетно вођство (2:1 – 5.мин; 3:2 – 6.мин). Следи врло конфузна игра коју гости користе да осетно преокрену резултат (5:8 – 13.мин; 6:9 – 16.мин). Након тога ”Витезови” почињу да личе на екипу која ”зна да игра рукомет” што показују и промене на семафору у чему су, поред најбољег појединца утакмице Станисављевића, велики удео имали још млађани Поповић и искусни Ивошевић. Ова тројка, уз капитена  Радовића, највише је допринела да домаћини поново поведу (14:12 – 24.мин) и оду на одмор са три гола предности (18:15).

Знали су домаћини да се гости, под командом помоћника савезног  селектора Милосављевића, неће тако лако предати, посебно што уводе у игру Тодоровића и Хорвата, играче битне за добре резултате Црвене  звезде. Међутим, након добрих проигравања Жујовића и Поповића наставља  се убојитост, пре свих  младог Станисављевића, па се предност до пет голова одржавала дуже време (20:16 – 36.мин; 23:18 – 39.мин; 25:21 – 43.мин; 28:24 – 50.мин). Нешто слично гости су имали и на утакмици у Крагујевцу где су пораз претворили у победу у задњој трећини полувремена, што су очито наумили да ураде и овог пута. Тако се  предност ”Витезова”, након неколико везаних техничких грешака, лагано топила па су црвено-бели дошли на минимални заостатак непуне три минуте пре краја (29:28 – 57.мин). Следи сама завршница када обе екипе олако губе лопте без промене реултата, да би у последњум минуту први стрелац утакмице Станисављевић, након успешне асистенције Поповића, ставио тачку на победу своје екипе. Teшко, али и заслужено.

Тако се, и поред пораза после утакмице са Железничаром, најављено 
разведравање над Врачрем наставило, па након ове победе за очекивати  је да тако буде и у наредној утакмици на Бањици (Нови Пазар, субота – 19.00).

РК  OБИЛИЋ – РK  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА    30 : 28  (18:15)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  без публике
Судије:  М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци:  Oбилић  1 (1)   Ц. Звезда  5 (5)
Искључења:  Oбилић  16. мин   Ц. Звезда 12. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 9 одбрана), Жујовић, У. Савић 1, Подрашчић 3,  Топаловић 1 (1), Антић, Јовановић, Н. Савић 2, Дражић (3 одбране), 
Кнежевић, Станисављевић 10, Милутиновић, Поповић 6, Ђорђевић, Ивошевић 7, Тасић – (тренер М. Павловић).

Ц. ЗВЕЗДА: Чоловић (3 одбране), Ђуровић 6, Хорват 1, Лазић 1, Стевовић 1, Јовић,  Благојевић 4, Матичић 5 (5), Тодоровић 1, Поповић, Мајес 1, Раичевић (кап) 4, Вјештица, Богојевић 2, Брети 1  (4 одбране), Роган 1  – (тренер Ж. Милосављевић).

МВП  играч  утакмице: Бошко Станисављевић  (Обилић)