УТЕХА У КУПУ

Серију лоших резултата остварених у оквиру Аркус лиге ”Витезови” су прекинули победом у финалној утакмици Купа Србије – група ”Центар” за 2021. годину, где су након неизвесне борбе савладали Колубару из Лазаревца, тренутно водећу екипу Супер Б лиге група ”Север – Центар”.

Обзиром да су само 24 сата пре ове утакмице ”Витезови” одиграли првенствену утакмицу са Радничким из Крагујевца, због умора и ситних повреда, тренер Петковић имао је на располагању изнуђен и не комплетан састав који су, поред три стандардна голмана, чинили већином играчи са мањом минутажом у редовном такмичењу. На другој страни и ”Кртице” су угостиле Београђане са подмлађеним саставом због болести неколицине старијих играча. Иначе Лазаревчани су били домаћини у питомој Мионици, месташцету са лепим спортским центром, пошто је њихова хала ван употребе.

Од почетка се видело да домаћини неће толико зазирати од по рангу 
старијег противника, без обзира у каквом саставу он био, па су тако након уводног вођства ”Витезова” (0:2 – 4.мин; 3:4 – 8.мин) они имали резултатску предност (7:5 – 14.мин; 11:9 – 20.мин). У тим минутима истицали су се код домаћина Лазар Пановски на десном крилу, односно Поповић код гостију. У неколико наврата гости су сустизали заостатак од два гола, али нису успевали и да преокрену резултат у своју корист, тако да ”Кртице” након тридесет минута задржавају предност од два гола (14:12).

И наставак сусрета протицао је у сталној предности домаћина до три 
гола (15:13 – 33.мин; 19:16 – 38.мин; 22:19 – 43.мин). Од тог минута ”Витезови” су заиграли чвршће у одбрани, а голман Тасић потврђуједа је у доброј форми, па су сада они имају кретање резултата у своју корист (22:22 – 46.мин; 23:24 – 52. мин). Неискуство домаћина и умор 
”проређених” гостију прилично су утицали на пад концентрацијеиграча јер су се управо због тога за целих седам минута мреже затресле само по један пут (24:25 – 59.мин). Други од браће Пановски, Душан поравнава са левог крила на 25:25 (59.мин), а онда најбољи играч утакмице Топаловић са седам метара, како се касније испоставило, поставља крајњи резултат 25:26. Додуше, на 30 секунди пре истека 60 минута узели су домаћини тајм-аут да се договоре за свој последњи напад како би поравнали резултат и дошли до продужетака. На њихову жалост шут доброг стрелца Стаменковића није погодио циљ тако да су гости уз доста зноја остварили, после дужег времена, победу на једној званичној утакмици

Добра организација ове финалне утакмице крунисана је предајом медаља обема екипама и импресивног пехара капитену ”Витезова” Горану Радовићу.

РК  КОЛУБАРА – РK  OБИЛИЋ  25 : 26 ( 14 : 12 )

Сала:   СЦ ”Мионица”
Гледалаца:  20 гледалаца (вирус КОРОНА)
Судије:  Б. Даути  (Београд)  – У. Минић  (Београд)
Седмерци:  Колубара  3 (0)   Oбилић  9 (6)
Искључења:  Колубара  6. мин   Oбилић  2. мин

КОЛУБАРА: Ранковић, Ђорђевић, Л. Пановски 6, Крупниковић 1, Живковић 1, Ђурђевић, Милошевић, Стаменковић 5, Милош Јовановић 1, Марко Јовановић 1, Д. Пановски 5, Мрдовић (4 одбране), Вујошевић 4, Тешић 1, Ивановић (кап. – 4 одбране/седмерац), Филиповић – (тренер: В. Драгичеић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп), Једоксић 3, Топаловић 9 (1), Јовановић, 
Вуковић, Поповић 5 (3), Дражић (5 одбрана/седмерац), Дотлић 2, 
Станисављевић 1, Ивошевић 2, Крњајац 4 (2), Тасић (10 
одбрана/седмерац) – (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Милош  Топаловић  (Обилић)