НАСТАВЉЕН СУНОВРАТ

Ни након још једне утакмице у борби за бодове који су од огромног 
значај у оквиру доигравања у плеј-ауту, ”Витезови” су остали празних 
руку. Тако је у неповрат отишла још једна сламка спаса за нека 
оптимистична надања у борби за опстанак у друштву најбољих и следеће сезоне. А за тако нешто кривицу треба тражити пре свега у својим редовима, како међу онима на терену тако и на клупи. Јер у том споју старијих, искусних, али још употребљивих играча и на другој страни  млађих или неискусних јуноша, није успостављена потребна хемија за позитивне резултате. Отуда у овој сезони нема игре, а тиме и резултата као претходних сезона када су ”Витезови” стекли репутацију екипе за респект и поштовање, посебно када играју као домаћини.

У припреми за овај једног од дербија зачеља, из којег се освојени 
бодови преносе у даље доигравање (плеј-аут), доста је утрошено времена за његов повољан исход по домаћина, што очито није дало резултате. Додуше, кренули су ”Витезови” добро па су током свих првих тридесет минута имали лепу предност (4:1 – 9.мин; 6:3 – 14.мин; 9:6 – 20.мин; 11:8 – 25.мин; 13:10 – 28.мин). Највише захваљујући низу изузетних одбрана најмлађег из трилинга домаћих голмана – Тасића (12 одбрана/2 седмерца) гости су ”јурили” прикључак како би остали у игри за повољан резултат. Међутим поред њега мало је било његових саиграча расположених (Поповић – напад, Крњајац – одбрана) да после дужег времена одличан учинак својих голмана резултатски то успешније материјализују, па отуда и задовољство гостију резултатом који су остварили у првом полувремену (14:12).

Зебња коју су имали пратиоци и бољи познаваоци игре данашњих 
”Витезова”, за развој догађаја у другом делу њихових утакмица, на 
њихову жалост била је оправдана. Додуше, предност је и даље била у 
њихову корист (16:14 – 34.мин; 18:16 – 39.мин; 22:20 – 46.мин), али 
видело се како је време одмицало да се гости ”буде” и не посустају, 
а на другој страни, након врло проблематичног ”црвеног” картона 
Жујовића (не намеран шут са 7м у главу резервисте Петровића – 42.мин), напади ”Витезова” су отупели, а замена посусталог голмана Тасића није донела очекиване резултате. Покушавао је својим примером ветеран Крњајац у одбрани да подстакне нове саиграче да успешно приведу утакмицу у своју корист, али без успеха. Након последњег резултатског поравњања (22:22 – 49.мин) упорни и мотивисани гости постепено прелазе у вођство (22:24 – 54.мин; 23:26 – 56.мин) које, уз стандардно успешног Гемаљевића и ефикасне Утвића и Богдановића, задржавају до последњег судијског звиждука. Тако су гости из Крагујевца дошли до за њих изузетно важних бодова, а немоћне домаћине оставили да се и даље баве својом игром и проблемима.

За ”Витезове” одмора нема, вољом рукометне аминистрације приморани су већ колико наредног дана (недеља – 13.децембар) да одиграју у Мионици финалну утакмицу Купа Србије – група Центар, где ће им домаћин бити тренутно водећи у Супер Б лиги – група Север-Центар, екипа Колубаре из Лазаревца.



РК  OБИЛИЋ – РK  РАДНИЧКИ    25 : 29  (14 : 12)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  без публике
Судије:  Г. Ковач (К. Митровица) – С. Милосављевић (Звечан)
Седмерци:  Oбилић  6 (4)   Раднички  4 (1)
Искључења:  Oбилић  14. мин (црвени картон Жујовић – 42′)   Раднички  12. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 3 (1), У. Савић 1, Топаловић 4, 
Једоксић, Антић, Јовановић 1, Дражић (1 одбрана), Павић, Дотлић, 
Вуковић, Станисављевић 3, Поповић 8, Ивошевић 4 (3), Тасић (16 одбрана / 3 седмерца), Крњајац 1 – (тренер Д. Петковић).

РАДНИЧКИ: Гемаљевић (9 одбрана), Вуковић 2, Стошић, Мутавџић, 
Кнежевић, Добросављевић 1,  Касаловић 4, Петровић (1 одбрана / 
седмерац), Баруџић 3, Утвић 9 (1), Стевановић (кап), Ђерић 4, 
Станојевић, Станојев 2, Богдановић 5, Јовановић – (тренер Н. Матић).

МВП  играч  утакмице: Душан Касаловић  (Раднички)