УСПЕШАН СТАРТ ”ВИТЕЗОВА”

На старту доигравања за опстанак у Аркус лиги ”Витезови” су после 
велике борбе савладали у Суботици екипу која се нашла на првоме месту Плеј-аута, након што су ”обрачунати” међусобно од раније одиграни сусрети. Обзиром да све екипе гаје наду да избегну прелазак у Супер Б лигу, победа ”Витезова” у гостима представља велик подстрек за даље доигравање.

Паузу након одиграног првог дела такмичења већина клубова искористила је да освежи и појача постојећи састав, а међу њима екипа ”Спартака” била је једна од најактивнијих. Искусни тренер Лаковић успешно је уклопио придошлице, и то више није екипа са којом је располагао на почетку сезоне, мада је и као таква остварила задовољавајуће резултате у првом делу сезоне. На другој страни нови и амбициозни тренер-дебитант Павловић успео је да за релативно кратко време углавном поврати пољуљано поуздање и атмосферу у редовима ”Витезова”, онакво какво су имали у претходним сезонама, тако да су  сада опет екипа која ће се испрсити пред сваким ривалом.

Од почетка кретање резултата наговестило је борбу до последњег минута, што се и остварило (1:2 – 2.мин; 5:4 – 8.мин; 7:7 – 12.мин; 7:9 –  15.мин). У том периоду код гостију се наметнуо младни Поповић који је имао задивљујућу реализацију до 27. минута (7 – 7 = 100%). Сигурно да је у томе имао огромну подршку у асистенцијама од искусног Жујовића и у одбранама, до тада, успешног Дражића. Несумњиво да су и остали саиграчи имали удела сталним претњама капитену домаћих Арђелану да сачува своју мрежу који је у неколико наврата спречио госте да не остваре убедљивије вођство (10:12 – 20.мин; 12:14 – 23.мин, 15:15 – 27.мин; 17:17 – 30.мин). Само захваљујући мајсторији Жујовића гости су преко Теодоровића буквално предухитрили сирену и отишли на одмор са минималном предношћу (17:18).

Велики број голова у мрежама ривала, након првих 30. минута, није  уследио и у наставку утакмице, колико због бољитака у играма одбрана, толико и због умора након фајтерског првог дела. Екипе се у таласима смењују у вођство до два гола (17:19 – 33.мин; 22:20 – 20. мин; 22:22 – 42.мин). На голу гостију искусни Симић одбраном чак три седмерца постаје ”мора” за домаће извођаче најстрожих казни, и уз још неколико успешних интервенција, држи своју екипу у ”игри” (23:25 – 50. мин). Тајм-аутима у самој завршници сусрета настојали су оба тренера да својим пуленима унесу мирноћу и сигурност, што се на крају испоставило да је у томе био успешнији тренер ”Витезова”. Након што су домаћини преко изврсног Потпаре поравнали резултат, последњи пут на утакмици, (26:26 – 55.мин), мотивисани ”Витезови” су успели, после дужег времена, да одиграју завршницу утакмице организовано и сигурније, и головима Милутиновића и Станисављевића (2) дођу заслужено до изузетно важне победе.

Као што је речено, бодови из Суботице представљју добар стимуланс  ”Витезовима” да потврде узлазну линију форме наредне суботе (17,00)  на домаћем терену против неугодних гостију из Зрењанина. На том путу чека их већ у уторак 2. марата (19.30) у 1/4 Финалу Купа Србије сусрет са нашом, већ годинама најбољом екипом, новосадском ”Војводином”.


РК  СПАРТАК – РK  OБИЛИЋ  27 : 29 ( 17 : 18 )

Сала:   Хала спортова
Гледалаца:  20 гледалаца (вирус КОРОНА)
Судије:  И. Мандић  (Нови Сад)  – Н. Ковачић  (Нови Сад)
Седмерци:  Спартак  7 (3)   Oбилић  7 (6)
Искључења:  Спартак  10. мин   Oбилић  6. мин

СПАРТАК: Јовановић, Гроздић 5 (1), Бижић (1 одбрана), Спремо,  Којадиновић 3, Ђуровић 1,  Радосављевић 5 (2), Милисављевић, Скубан 3,  Петровић 3, Војводић, Пеић Ж. Тукуљац 1, Потпара 4, Колундџић, Арђелан (кап – 9 одбрана), Јовановски 2 – (тренер: С. Лаковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп), Жујовић 5 (4), Савић, Топаловић 1, Једоксић 2, 
Теодоровић 1, Кнежевић, Павић 1, Поповић 8, Дражић (5 одбрана / 1  седмерац), Милутиновић 3 (2), Турудић, Станисављевић 6, Ивошевић 1, Симић (7 одбрана / 3 седмерца), Крњајац 1 – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Вељко  Поповић (Обилић)