ГОСТОВАЊЕ СА УКУСОМ ГОРЧИНЕ

Након гостовања, у нашем како га зову ”најслађем” селу, ”Витезови”  се враћају са тешким укусом горчине након што је домаћин остварио,  после осам пораза, прву победу на свом терену од почетка ове сезоне. А гледајући развој догађања током свих 60. минута гости имају за чиме да жале, искључиво својом кривицом.

Мини припреме одржане претходног викенда у Бечеју, додуше у 
преполовљеном саставу, наговестиле су подизање форме код појединаца, а тиме и наговештај повољног исхода на гостовању у Црвенки. Све то видно је пореметио неочекивани изостанак главног идеолога игре ”Витезова” ове сезоне Петра Жујовића (позитиван на Корона вирус) јер није било  играча на овој утакмици који би макар и делимично надоместио његов изостанак.

А кренуло је за госте како се само може пожелети. Од почетка они су  били ти који имају константну предност у првих трећини полувремена (1:3 – 5.мин; 2:4 – 9.мин; 3:6 – 11.мин) највише захваљујући успешном Дражићу. По развоју догађања која следе наредни период би највероватније већ тада у многоме утицао на коначан исход сусрета да су играчи Обилића чисте позиције, уз један седмерац, у више наврата успешно реализовали и пред осетне предности коју су имали (4:9 – 15.мин; 6:10 – 19.мин, 7:11 – 21.мин). Уместо да се већ тада озбиљно уздрмани ”шећераши” резултатски дотуку, низом техничких грешки или  промашених зицера, па и гола без голмана (два наврата), ”Витезови” омогућавају потпуни повратак домаћинима. Ни два Тајм-аута тренера  Павловића, ни бројне измене, нису донели никакав бољитак у игри и резултату гостима, па наредних осам минута мрежа домаћина мирује  (12:11 – 29.мин). Ипак, стицајем околности и са играчем више на терену, са два гола у последњем минуту првог полувремена, гости одлазе на одмор са минималном предношћу.

Наставак утакмице, битне за оба ривала, почео је новом благом 
доминацијом ”Витезова” који имају предност од два гола у неколико 
наврата (12:14 – 31.мин; 13:15 – 35.мин; 14:16 – 36.мин). Одсуство 
Жујовића поново се манифестовало олаком губљењу лопти у припреми  напада што омогућује ”пробуђеним” домаћинима да лако погађају мрежу јединих светлих тачки код гостију, голмана Дражића и Радовића (17:16 – 39.мин). Наставио је тренер Павловић да врши измене на свим  позицијама, неби ли дошао до поставе која би вратила игру, тиме и  резултат његовој екипи. Након што је последњи пут резултат био  поравнат (18:18 – 42.мин) до краја утакмице исти је био на страни  домаћина (21:18 – 44.мин; 23:19 – 49.мин), па све до 25:21 (54.мин).  Међутим два брза гола Топаловића и првенствени првенац младог Вуковића  донели су неку наду гостима који долазе на 25:24 (55.мин). У  преосталих 5 минута домаћини узимају два пута Тај-аут да среде своје  редове и постигну два гола, док у исто време гости четри пута губе лопту (три са играчем више) и тако доносе велику радост борбеним домаћинима.

Највише захваљујући постигнутим резултатима у преостале три утакмице у овом колу Плеј – аута екипа Обилића, и поред овог ненаданог пораза, остаје са добрим изгледима за опстанак у највишем рангу. Следи  гостовање наредног викенда у Кикинди против још једног кандидата за  прелазак у нижи ранг, и још један озбиљан испит за ову генерацију ”Витезова”.

РК  ЦРВЕНКА – РK  OБИЛИЋ  27 : 24 ( 12 : 13 )

Сала:   Хала спортова
Гледалаца:  30 гледалаца (вирус Кoрона)
Судије:  М. Секулић  (Панчево)  – В. Јовандић  (Панчево)
Седмерци:  Црвенка  3 (2)   Oбилић  2 (1)
Искључења:  Црвенка  14. мин   Oбилић  12. мин

ЦРВЕНКА: Радоњић (кап) 1, В. Перовић 4 (2), Николић, Тасић 6, 
Павићевић (12 одбрана), Рачић 8, Којадиновић 3, Војин Чабрило, Ивић 2,  Н. Перовић, Карановић 2,  Бељко Чабрило,  Вукадиновић, Бошковић 3, Каравезић, Савић – (тренер: В. Зејак).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 7 одбрана / седмерац), Савић 3, Топаловић 7, 
Цвијетић, Теодоровић 2, Кнежевић 1, Павић 1, Поповић 6, Дражић (7 
одбрана), Милутиновић, Турудић, Вуковић 1, Станисављевић 1, Антић 2 (1), Ивошевић, Крњајац – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Драгиша  Рачић (Црвенка)