ПОДЕЛА БОДОВА

После прошло недељне победе у Суботици, многи су очекивали победу ”Витезова” над ”Пролетером” на своме паркету. Међутим момци Момира Рнића издигли су се након три везана пораза код куће, и враћају се кући више него задовљни поделом бодова, што је након пуно промена резултата, у корист једног или другог ривала, по оцени оба тренера и реалан резултат. Ипак имајући у виду да су ”Витезови” осам секунди  пре краја, након што је над Топаловићем у гол позицији, по оцени судија, суђено само слободно бацање, искусни Жујовић неуспешно је покушао да проигра Топаловића и тако је, још једним губитком лопте, утакмица практично завршена без победника.

Први део утакмице започео је у знаку голмана Дражића чије успешне  одбране његови саиграчи само делимично користе да стекну још  убедљивију предност и да већ у првом кварталу утакмице нокаутирају збуњене госте (5:2 – 12.мин), јер најискуснији у три наврата не користе чисте ситуације са 6 метара. Промашаје, али и повећи број техничких грешака, гости користе да поравнају резултат (5:5 – 15.мин).

Након што се играло гол за гол (7:7 – 19.мин) следи нови налет 
”Витезова”, добра рола капитена Ивошевића, и нова предност од три 
гола (10:7 – 23.мин). Међутим неискоришћени седмерац, уз нове губитке лопти, уз добре одбране Гаћиновића, омогућило је Зрењанинцима да се поново врате у живот (10:10 – 29.мин), односно да након тога још  једном, са играчем мање, поравнају резултат у првом полувремену (11:11).

Поучени развојем догађања након првих 30. минута очекивало се да ће овог пута, мудрије и рационалније, ”Витезови” доћи до боље игре и 
боље ефикасности када су повели са 14:12 (37.мин). Међутим следи 
период изузетно лоше игре када, поред нових одбрана Дражића, гости у потпуности окрећу догађања у своју корист, и сада су они у пуном 
налету и резултат окрећу у своју корист (14:17 – 45.мин). Тајм-аути 
тренера Павловића вратили су сигурност његовој екипи која почиње да игра како се и очекивало од првог минута, па након 17:17 (48.мин) они су ти који контролишу резултат (19:18 – 50.мин; 20:19 – 51.мин; 22:21– 57.мин; 23:22 – 58.мин). У овом периоду ”Витезови” нису, поред још једног седмерца, искористили нове ”зицере” и дозволили су да ривал поново дође у вођство (23:24 – 59.мин). Погодак Топаловића са 7. метара, у последњој минути био је, како се касније испоставило, уједно и последњи на утакмици (24:24), мада је била још једна чиста прилика за тако нешто, за истог играча, са епилогом како је на почетку речено.

Тако је без победника окончана ова стресна утакмица, где су гости 
дошли, бар тако се чини, до слађе половине. Следи дво недељна пауза 
због репрезентативних акција, коју ће ”Витезови” радно искористити 
одласком у Бечеј на мини припреме од четри дана.

РК  OБИЛИЋ – РK  ПРОЛЕТЕР   24 : 24  (11:11)


Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  20 (Корона)
Судије:  М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Oбилић  6 (4)   Пролетер 1 (1)
Искључења:  Oбилић  4. мин   Пролетер  2. мин

OБИЛИЋ: Жујовић 3 (1), Савић, Топаловић 7 (1), Подрашчић 2, Цвијетић,  Теодоровић, Дражић (13 одбране), Кнежевић 1, Павић, Милутиновић 2 (2), Станисављевић 1, Поповић 4, Антић, Ивошевић (кап) 4, Симић, Крњајац – (тренер М. Павловић).

ПРОЛЕТЕР: Шару, Ковачевић (1 одбрана / седмерац), М. Гаћиновић (кап –  10 одбрана),  Карлаш, Барјактаревић 1, Тодоров, А. Гаћиновић 4, С. 
Терзић 8 (1), Ф. Терзић 3, Јованов, Павловић, Ранковић, Канижај 3,  Пешић 5 – (тренер М. Рнић).

МВП  играч  утакмице:  Филип Дражић  (Обилић)