ZALET SA ZLATIBORA

Nakon što su minulu sezonu okončali plasmanom koji im je omogućio da
ostanu u društvu naših najkvalitetnijih klubova ’’Vitezovi’’ su, i
pored više neočekivanih rezultata konkurenata za opstanak, uz dozu
sreće, to praktično obezbedili u poslednjem kolu u duelu sa direktnim
konkurentom iz Kikinde.

Sa osnovnom željiom da i dalje zadrže status člana Arkus lige ’’Vitezovi’’ su sa pripremama za narednu sezonu krenuli 9. avgusta sa ponovo izmenjenim sastavom. Treneru Marku Pavloviću na prvom okupljanju u Košutnjaku javila su se 22 igrača, među kojima je i sedam novajlija, dok od igrača iz prethodne sezone, uz neke opravdano odsutne, nije bilo Popovića (Partizan), Stanisavljevića (Rudar), Podraščića, Kneževića, Krnjajca, Simića,
Pavića… Među novim licima su pre svih Ilija Sladić koji je svoju bogatu internacionalnu karijeru godinama gradio u inostranstvu (Španija, Rumunija, Katar, Izrael), zatim, posle godinu dana odsustvovanja, povratnik Nikola Jestrović (Železničar, Morava) kao i po godinama i iskustvu, grupa mlađih iigrača: Popović (C.Zvezda), Nedeljković (Žitorađa), Pavković (Rakovica), Vušurović i Stanić (Novi Beograd). Sigurno da sa njima spisak nije zaključen jer do početka sezone ima još vremena za prijem novih ’’Vitezova’’.

Nakon uvodnih nedelju dana na otvorenim terenima Sportskog centra u
Košutnjaku i ’’bicikliranja’’ na Adi Ciganliji, nova baza Obilića bio je Zlatibor. Agilna uprava je na ovoj čuvenoj bazi, za sve sportiste, obezbedila nedelju dana maksimalne uslove za rad kako na otvorenom tako i u teretani i sportskoj dvorani. Pored rada na podizanju fizičkih mogućnosti radilo se i na uigravanju po pozicijama kao i što boljem upoznavanju novajlija sa trenerskim zahtevima i novim saigračima u sezoni koja je pred njima, gde ih čekaju u grupi vrlo respektabilni rivali poput Vojvodine, Metaloplastike, Dinama, Crvene Zvezde, Radničkog, Novog Pazara i novajlije Jugovića.

Po mišljenju trenera Pavlovića ekipa je dosta ’’rekonstrisana’’ u odnosu na proteklu sezonu, tako da će biti ogroman posao da se prinove uklope sa ostatkom ekipe u sastav koji će u prvom krugu (14. utakmica) biti pred velikim izazovima. Po realnim prognozama ’’Vitezovi’’ će tek u drugom delu takmičenja (Plej Aut) tražiti način kako da sačuvaju sadašnji status.
Povratkom sa Zlatibora ekipa Obilića vraća se konačno u svoju staru
bazu na Banjici gde će nastaviti sa podizanjem forme između ostalog i
igranjem kontrolnih utakmica. Prva provera je već narednog vikenda
nastupom na trodnevnom turniru ’’NOVI BEOGRAD TROPHY’’ gde će na
Banjici odmeriti snage sa ekipama Partizana (27.08. u 19.30), Dinama
(28.8. u 17.30) i Metaloplastike (29.08. u 17.30).

Ne sumnjivo je da će navedeni Turnir, kao i kontrolne utakmice posle
njega, dosta toga pojasniti mladom treneru Pavloviću u kojoj meri se i
na koje igrače može, više ili manje, osloniti za ostvarenje prvog i
osnovnog cilja u sezoni koja sledi, a to je opstanak u Arkus ligi iz
koje će se ove sezone čak četri poslednje ekipe iz Plej Auta
preseliti u niži rang (Super B liga). Da će im biti lako, sigurno je
da neće, pa im zato poželimo i sreću na putu da zacrtano i ostvare.