ДВА ЛИЦА ”ВИТЕЗОВА”

На премијерној утакмици у новој сезони ”Витезови” су у Панчеву 
показали у два полувремена како би требало и како не требају да 
играју. Резултат великих промена у игри гостију у наставку утакмице 
одразио се и на само кретање резултата које су домаћини добили са 
разликом већом него што се две екипе показале током свих 60 минута.

И поред одсуства повређеног Жујовића, идеолога игре ”Витезова”, 
гости су предвођени Турудићем и искусним Илијом Сладићем, изненадили  фаворизоване домаћине течном и прецизном игром када су након само 10. минута водили са 2:7, због чега је нови стратег Панчеваца Краљевски био приморан да превремено узме минут одмора за своју екипу. Међутим гости се нису дали збунити и наставили су да одржавају разлику од пет голова (3:8 – 12.мин). Следи неколико техничких грешака у њиховом нападу што користи капитен домаћих Остојић да лично, или разигравањем саиграча, за кратко време, из контри и полуконтри, анулирају лепу предност гостију (7:8 – 14.мин). До краја полувремена играло се гол за гол јер у неколико наврата, и поред добрих интервенција Дражића, реновирани састав младог Марка Павловића није успевао да поведе са три  разлике и тако да за првих 30. минута стекне предност већу од само једног гола (16:17).

У наставак утакмице, за разлику од првог полувремена, ”Витезови” су 
ушли некако ”стегнуто” и губили лопте у несигурним нападима, са мање или више играча у пољу. И поред свега тога имали су и даље резултатски  прикључак (18:19 – 34.мин; 21:19 – 37.мин; 21:21 – 42.мин). Ту је, како се касније испоставило, некако био и крај успешне игре и повољног резултата за ”Витезове”. Пре свега недостатак добре физичке  спремности за дуеле са појачаном одбраном домаћина, која би се још  боље трансформисала у напад успешним контрама и брзим решењима на порозну зону гостију, омогућили су да се практично у наредним минутима одреди победник утакмице (26:21 – 49.мин). Уследиле је више измена у саставу гостију и промене зонске одбране, али пре свега захваљујући  младом Перићу који је успешан био у дулима са нападачима гостију (27:23 – 52.мин; 31:23 – 57.мин), као и ефикасним Перовићу и  Констатиновићу домаћи одржавају предност. Неколико нових промашаја  изгледних прилика свели су коначан резултат на заостатак од шест  голова, што је објективном посматрачу превише за оно што су  ”Витезови” приказали током 70% времена трајања утакмице. Ако је за утеху онда је то да игра појединаца, а тиме и Обилића, још није на потребном нивоу и да је за очекивати да се то из дана у дан подиже, уз пожртвован рад и посвећеност сваког појединца, на оно што желе и могу.

Међу малобројним љубитељима рукомета присутним на овој утакмици,  обзиром да је рукомет деценијама водећи спорт у Панчеву и околини, нашла су се и три мадића из далеког Сијетла (САД) који су током крстарења Европом ”запуцали” чак из Пуле (Хрватска) да на делу виде уживо, како су рекли, њима мало познати спорт и што је још необичајно  баш екипу ”Обилића”, од којег су добили клубске мајице по завршетку  утакмице.

Наредну утакмицу ”Витезови” ће одиграти на Бањици са екипом 
Радничког из Крагујевца.

РК  ДИНАМО – РK  OБИЛИЋ  31 : 25 ( 16 : 17 )

Сала:  ”Стрелиште”
Гледалаца: 100
Судије:  Г. Ковач  (К. Митровица)  – С. Милосављевић  (Звечан)
Седмерци:  Динамо  3 (3)   Oбилић  3 (3)
Искључења:  Динамо  8. мин   Oбилић  12. мин

ДИНАМО: Стаменковић, Чабрило, Бошковић, Станић 1, Остојић 7, Перић (8  одбрана), Продновић, Перовић 11 (3), Тонић (1 одбрана), Дистол 1,  Павловић 1, Урта, Голубовић 3, Костадиновић (кап) 6, Радовић 1, Чоловић (тренер: Н. Краљевски).

ОБИЛИЋ: Савић 4, Топаловић, Поповић, Једоксић, Цвијетић 1, Јестровић 1, Теодоровић 1, Дражић (5 одбрана), Баћановић 4, Милутиновић, Гудурић  1, Турудић 6, Вујичић, Антић 1, Сладић 6 (3), Тасић (3 одбране) –  (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Радован  Остојић (Динамо)