ДОБАР ОТПОР ”ВИТЕЗОВА”

Против екипе коју су једино савладали у досадашњем делу такмичења, ”Витезови” су као гости пружили углавном добру игру и приморали Крагујевчане да уложе максималне напоре да им се реванширају. Обзиром да су до ове утакмице као домаћини остварили убедљиве  победе (Ц. Звезда, Металопластика, Југовић, као и Нови Пазар који је иступио) резултат против ”Витезова” остварен је тешком муком, стим што је повољан за госте у случају истог броја бодова (24:20 победа ”Витезова” у првој утакмици).

Сам почетак утакмице протекао је у доминацији домаћина који су брзо  стекли лепу предност (4:1 – 9.мин) и чинило се да ће поновити 
супериорност на свом паркету као на претходним утакмицама. Међутим гости нису због тога клонули духом, јер су од почетка заиграли борбено у одбрани. Проблем су им били не искоришћени такозвани ”зицери”, па и седмерац, где је искусни Златановић држао превагу својој екипи, мада ни капитен гостију Радовић није пуно за њим заостајао. Да су крила ”Витезова” била сконцентрисанија при шутевима из изгледних позиција, уместо заостатка, њихова екипа имала би макар минималну предност након првих 30 минута. Овако предност од четри гола (14:10) није била права слика дешавања на паркету који је уз то више пута био ”заштићен” од пара из Бешке.


Мада су домаћини предност из првог дела још и увећали на почетку 
наставка сусрета (16:11 – 34.мин; 18:12 – 37.мин) то није сломило 
госте који су, предвођени јунаком из првог сусрета Илијом Сладићем, 
како је време одмицало, поново опасно припретили чети тренера 
Теодоровића (20:18 – 49.мин). Развила се права рововска борба за сваку
лопту, стим да су сада одбранама Дражића ”Витезови” добијали ветар у леђа за повољан резултат. Велика борбеност присутна од самог почетка и даље је красила одбрану ”Витезова” ма кога је тренер Павловић послао у игру, па се нервоза увукла у редове домаћина због неизвесног крајњег исхода ове утакмице (23:21 – 55.мин; 24:22 – 56.мин). У самој завршници домаћини нису успели да остваре бољи резултат од оног којим су поражени у Београду, док су гости головима Сладића успели да избегну пораз који би у збиру донео предност екипи ”Радничког”.


Још једном се поновила не ефикасност код ”Витезова” са позиција оба 
крила и то је озбиљан проблем са којим се они и њихов тренер озбиљно морају позабавити, посебно јер им следе две, за њих, изузетно важне утакмице (Југовић и Црвена Звезда). Наредног викенда ”Витезови” су  слободни због иступања екипе Новог Пазара, а у среду 17. новембра на програму је Куп утакмица у Лазаревцу са екипом ”Колубаре”.


РК  РАДНИЧКИ – РK  OБИЛИЋ  25 : 23 ( 14 : 10 )

Сала:  СББ хала ”Језеро”
Гледалаца: 100
Судије:  Б. Милосављевић (Бешка) – Д. Тривковић (Бешка)
Седмерци:  Раднички  4 (3)   Oбилић  6 (5)
Искључења:  Раднички  14. мин   Oбилић  16. мин

РАДНИЧКИ: Тубић 2, Продановић (кап) 2, Давидовић 6, Мутавџић, 
Добросављевић 2,  Касаловић 1, Д. Петровић, Кнежевић 1, Утвић 7, 
Стевановић, Ђерић, Станојев 4, Маљевић, П. Петровић, Ивановић, 
Златановић (13 одбрана) – (тренер: Ђ. Теодоровић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 6 одбрана / седмерац), Жујовић 2, Савић, 
Топаловић 3, Цвијетић, Гојковић 1, Јестровић 2, Теодоровић 1, Дражић 
(5 одбрана), Б. Јовановић, Милутиновић 1, Баћановић 3, Гудурић, 
Вујичић, Антић, Сладић 10 (5) – (тренер: М. Павловић).


МВП  играч  утакмице:  Богдан Утвић (Раднички)