ВИШЕ ОД ДВА БОДА

Само у року од пет дана снаге су званично одмерили градски ривали 
Црвена звезда ГРФ и Обилић. Док је у финалу Купа групе ”Центар” 
старији лигаш био убедљив (39:27) у овом, за оба ривала, важнијем  дуелу ”Витезови” су дошли до битна два бода која ће пренети у 
Плеј–Аут. Уз то су се реванширали црвено-белима са већом разликом него што су били поражени у њиховом првом сусрету (22:23) тако да је у  случају истог броја бодова предност на страни екипе Обилића.

За разлику од куп утакмице тренер Павловић је извео искуснији и јачи састав своје екипе, тако да је донекле и изненадио колегу Букилића. То се видело од самог почетка утакмице која је одиграна у крајње спортским условима пред солидним бројем пријатеља рукомета. Додуше имали су домаћини сталну, али не и неку опипљивију предност (2:0 – 3.мин; 2:2 – 4.мин, 5:5 – 10.мин, 8:8 – 17.мин). У центру пажње били су голмани оба ривала, Гемаљевић код домаћина и млади Тасић код  ”Витезова”, и управо су одбране голмана црвено-белих доносиле  превагу његовој екипи. Управе његове одбране омогућиле су домаћинима  да минималну предност (10:9 – 19.мин) по први пут увећају на  убедљивију разлику (13:9 – 23.мин). Следе још две успешне одбране  контри ”Витезова” тако да је предност и даље одржавана од стране домаћина (15:11 – 26.мин; 16:12 – 26.мин). Ипак головима Јовановића и  Теодоровића на одмор се отишло са резултатом (16:14) који није ништа домаћинима гарантовао.


Током других 30. минута присутни су могли доста тога да виде што краси  овај спорт, а то су лепи голови, успешне одбране и драматика до последњег звиждука. Већ након два минута игре резултат је био поравнат (16:16 – 32.мин) и следи поново игра ”гол за гол” (18:17 – 33.мин; 19:18 – 37.мин; 20:20 – 39.мин). У тим тренуцима истакао се 
реализацијом са ”црте” пивот Шапоњић када његова екипа први пут 
прелази у вођство које је, са великом енергијом и мотивацијом, 
износило максимално до три гола (22:25 – 48.мин; 23:26 – 53.мин). 
Промена одбрамбене зоне црвено-белих донела им је резултатски бољитак и све је било поново отворено у погледу крајњег исхода. Проигравања Жујовића, сигурност Тасића, уз изузетно мотивисаног у оба правца Теодоровића, били су покретачи целе екипе са Врачара да изгара на терену па када су имали и мањак играча, посебно када су им домаћини озбиљно припретили (16:27 – 57.мин). У тим тренуцима показали су гости велику одговорност и тактичку зрелост, и у најбољем полувремену одиграном ове сезоне голом Жујовића потврдили су велику победу.

Ова изузетно важна победа је огроман мотив ”Витезовима” да се спреме за доигравање у Плеј-Ауту где ће одиграти још осам утакмица, након  чега ће се знати које још три екипе, уз већ отписани Нови Пазар, напуштају Аркус лигу.


МРК  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА  ГРФ – РK  OБИЛИЋ  28 : 30 ( 16 : 14 )

Сала:  УВЦ ”Шумице”
Гледалаца: 300
Судије:  М. Боричић (Београд) – Д. Марковић (Београд)
Седмерци:  Ц. Звезда  4 (4)   Oбилић  2 (2)
Искључења:  Ц. Звезда  6. мин   Oбилић  6. мин

Ц. ЗВЕЗДА ГРФ: Ђуровић 2, Хорват 2, Симић, Ненадић 4, Јовић 1, 
Гемаљевић (13 одбрана), Мајес, Матичић 8 (4), Благојевић, Брети, 
Лаковић, Маринковић 2, Кикановић 3, Вучићевић 5, Петровић 1, Атанасов – (тренер: А. Букилић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 1, Савић, Топаловић 4, Цвијетић, 
Јестровић 2, Теодоровић 7, Б. Јовановић 3 (1), Милутиновић 2, 
Баћановић 5, Tурудић, Вујичић, Антић, Шапоњић 4, Сладић 2 (2), Тасић
(10 одбрана) – (тренер: М. Павловић).

МВП  играч  утакмице:  Милорад Теодоровић (Обилић)