”ВИТЕЗОВИ” ПОСЕКЛИ ”ГОРУ”

У утакмици од изузетне важности за обе екипе у борби за опстанак у  Аркус лиги, ”Витезовии” су од самог почетка ставили присутнима, а и  гостима, до знања да је једини њен могући крајњи исход само њихова  победа. Све су то борбеношћу и хтењем демонстрирали у игри која, управо због значаја утакмице, није била толико лепа колико доминантна  и само је било питање са којом разликом у головима ће бити окончана у  корист домаћина.

Доста проблема имао је тренер Павловић током протекле ЕХФ паузе јер је  на тренинзима имао прилично окрњен фонд играча обзиром да их је шест  било у јуниорској и кадетској селекцији Србије, док је још толико  осуствовало због повреда или здравствених проблема. На другој страни 
гости са Косова су пред завршетак прелазног рока попунили постојећи играчки кадар са неколико искуснијих играча и након победе у Плеј Ауту  над екипом Црвене звезде несумњиво стекли завидни ниво самопоуздања за  утакмице које су им предстојили. Прва од њих је управо овај дуел са  ”Витезовима” уочи које су имали предност од два бода. Све то није  утицало на морал домаћина који је од самог почетка преузео улогу  фаворита и имао након почетних 3:1 (4.мин) стално вођство до највише  пет голова (10:5 – 15.мин). Ово није толико уздрмало искусну поставу 
гостију који смањују разлику у неколико наврата до три гола и не  дозвољавају ” Витезовима” да се убедљивије ”одлепе” (13:10 –22.мин; 16:12 – 25.мин, 17:14 – 30.мин). Тај период обележили су 
асистенцијама (6) и головима (4) јуниорски репрезентативац Баћановић и  ”марљиви” Турудић. Након свега приказаног за 30. минута разликом од  три гола сигурно су више били  задовољнији гости него домаћини иако је предност била на њиховој страни (18:15).

И почетак наставка утакмице није донео спокојство ”Витезова” јер им гости не дозвољавају да стекну ”мирнији” резултат (22:19 – 39.мин).  Тек уласком у игру здравствено ровитог Мандића долази и до много  ефикасније игре домаћина, а он постаје нерешив проблем за одбрану 
”Шумара” и са спретним и презизним Шапоњићем доминира у нападу  домаћина. Резултат такве игре су брзе промене на семафору у корист  ”Витезова” (26:20 – 43.мин; 30:21 – 50.мин). И поред великог  заостатка гости не истичу белу заставу и грешке домаћина користе да их  казне головима из поклоњених позиција него оних остварених својом  игром. Низ одбрана Дражића биле су главни разлог што резултат није у  завршници утакмице био још повољнији за госте из Зубиног Потока као  што је то било и у завршници првог полувремена када је задњих десет  минута поново резултатски пртекло у њихову корист (5:7). Тако је  коначан резултат од +7 голова на конту ”Витезова” више последица  њихове опуштеније игре него умећа гостију.

Следи нова пауза од недељу дана (завршница Купа) након које ће  ”Витезови” угостити екипу из Суботице како би се евентуалном новом  победом приближили остварењу зацртаног циља, а то је и до године у  Аркус лиги.

РК  OБИЛИЋ – РK  МОКРА  ГОРА   35 : 28  (18 : 15)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 150
Судије:  М. Алимпић (Б. Паланка) – З. Црњански (Б. Паланка)
Седмерци:  Oбилић 3 (3)   Мокра  Гора 2 (2)
Искључења:  Oбилић  4. мин    Мокра Гора 14. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 2. одбране), Жујовић, Савић 2, Топаловић 3,  Цвијетић, Гојковић 2, Јестровић 3, Теодоровић 1, Дражић (9 одбрана),  Б. Јовановић 2, Баћановић 5, Мандић 4, Турудић 1, Антић 1, Шапоњић 5,  Сладић 6 (3) – (тренер М. Павловић).

МОКРА ГОРА: Орловић ( / ), Милић 4, Станковић (кап), Томовић, Л.  Алексић, Травар 4, Арђелан ( 7 одбрана), В. Божовић, Н. Алексић 4,  Симовић, Пановски 4, М. Божовић 1, Антић 9, Јовановић, Ђукић,  Радичевић 2 – (тренер З. Петронијевић).

МВП  играч  утакмице:  Мирко  Баћановић  (Обилић)