ИГРА ”МАЧКЕ И МИША”

У претходним сезонама, у сусретима ова два ривала, никада један од њих није остварио толико убедљиву победу као што су то урадили Витезови овог пута. Њихова победа је несумњиво могла је бити још убедљивија да тренер Павловић није дао прилику да већи део утакмице одиграју играчи који су претходно имали мању минутажу на терену, при чему је тренер гостију Ајдачић имао на располагању на овој утакмици по квалитету прилично ”танак” састав. У таквом односу снага, а на основу виђеног, намеће се као закључак да су домаћини, односно они најмлађи у његовим редовима, делимично искористили поверење које им је указао тренер. При томе треба нагласити да је за Витезове ова утакмица, обзиром на противнике који их чекају до краја првенства, била од изузетне важности за даљу судбину, односно да једино победом практично обезбеђују опстанак три кола пре завршетка такмичења.

У камерној атмосфери, без навијачке подршке, домаћини су од самог
почетка ставили до знања противнику колико је за њих исход овог 
сусрета од значаја и у том смислу су већ наком пет минута имали 
резултат како су само могли да пожеле (5:2 – 5.мин). Већ тада су два 
домаћа играча избила у први план са бројем голова (Шапоњић) односно асистенција (Турудић). До тринаестог минута предност домаћих се увећавала (11:5) и када се очекивао наставак раста постигнутих голова, техничке грешке и промашаје домаћих играча Рудари кажњавају серијом погодака да ухвате резултатски прикључак (12:11 – 19.мин). Ипак те ”жуте минуте” Витезова нису оставиле дубок траг на њихову даљу игру, а даље кретање резултата је одраз дешавања на терену (16:12 – 22.мин; 19:14 – 25.мин) да би до краја полувремена поставили свој рекорд по броју датих голова за 30. минута на једној званичној утакмици Аркус лиге (21:15).

Резултат из првих тридесет минута омогућио је тренерима обе екипе да слободније комбинују поставе, односно да млађим играчима повере већу минутажу за стицање драгоценог искуства у својем играчком развитку. То поверење неко је искористио више, други мање, стим да се заостатак гостију увећавао (27:17 – 39.мин; 33:20 – 48.мин). Малобројне пртисутне из летаргије би пробудили успешним потезима или постигнтим головима они најмлађи Гојковић и Остојић код домаћина, односно Татари код гостију, док је први играч утакмице Шапоњић наставио немилосрдно да решета мрежу са несвакидашњом реализацијом шута од 100% (10 – 10) ! Поседњи гол за Витезове постигао је његов најмлађи члан и кадетски репрезентативац Остојић који су са 41. голом поставили рекорд у броју датих голова екипи Рудара на једној утакмици (40. голова постигли Војводина и Динамо).

Због Усркшњих празника првенство се наставља 18. априла (уторак) када ће Обилић гостовати екипи Шамота 65 у Аранђеловцу који се, уз већ отписане екипе Топличанина и Рудара, са још три екипе бори да избегне пласман од 11 – 14. места који води у нижи ранг.

РК  OБИЛИЋ – РK  РУДАР   41 : 27  (21 : 15)
Сала:  УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  90.
Судије: С. Бердић (Београд) – Ф. Шорак (Београд)
Седмерци:  Oбилић 4 (3)   Рудар 0 (0)
Искључења:  Oбилић  12. мин   Рудар  10. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 3. oдбране), Остојић 3, Буквић 2, Топаловић 4, 
Младеновић 1, Гојковић 7, Јестровић, Дражић (9. одбрана), Јовановић, 
Maндић 1, Турудић 7, Митровић, Антић 6 (3), Бећировић, Шапоњић 10, 
Сладић – (тренер: М. Павловић)

РУДАР: Вуковић (4. одбране), Армандо Мурина, Адријан Мурина 4, 
Поповић, М. Ђорђевић, Ристић 3, А. Ђорђевић 1, Стевановић 4, 
Миловановић (3. одбране / седмерац), Стојановић 2, Јовановић 3, 
Благојевић 4, Димитријевић 2, Татари 4 – (тренер: Д. Ајдачић)

МВП   играч  утакмице:   Стефан  Шапоњић  (Обилић)