ЛЕПА ПРЕДСТАВА НА БАЊИЦИ

У дуелу ривала чији крајњи исход није био од значаја по њих за оно што их чека у доигравању, гости из Панчева словили су за апсолутне фаворите. Њихову предност није илустровла само бодовна разлика и положај на табели у односу на Витезове, већ и то што је тренер Павловић, због повреда и здравствених проблема, био лишен оптималног састава па се у записнику из формалних разлога нашло и више рековалесцената. И поред свега присутни су видели лепу рукометну представу чији се победник није знао до њених последњих минута.

Уигранији и респектабилнији сасав гостију није фасцинирао домаћине који су им од почетка ставили до знања да ће морати добро да се презноје ако желе бодове. Предност стечену на отварању сусрета (2:0 – 2.мин) Витезови су контролисали до 12. минута (6:5) да би она потом била на страни гостију (6:7 – 14.мин; 8:10 – 17.мин, 9:12 – 20.мин).

Гледајући саставе које су тренери послали на терен мало је међу присутнима било оних који су имали оптимистичке прогнозе за домаћине у даљем току утакмице. Међутим Сладић и Мандић у пољу, односно Тасић на голу, инспиришу млађе, и са мањом минутажом, саиграче који су се зналачки испрсили пред чету тренера Марковића. Шта више и када би имали мање играча на терену, више пута и због чудних одлука судија, успевају поново да буду у головној предности (16:15 – 27.мин). Коначних 17:17 по истеку 30. минута наговештавали су наставак онога о чему су многи присутни пријатељи рукомета били сигурно више него задовољни.

Сходно очекивањима отпор Витезова наставио се од првог минута наставка утакмице (19:17 – 35.мин), и мада им је ротација играча спремних за игру била доста скраћена, то се није одразило на даље кретање резултата (20:18 – 37.мин). У том периоду новајлија на голу Витезова Чоловић одбранио је два седмерца што мотивише његове саиграче да увећају стечену предност (24:21 – 43.мин). Покушала је клупа гостију другим Тајм-аутом да поремети мотивисане домаћине који после други пут стечене максималне предности (25:22 – 46.мин) управо због скраћеног за игру спремног састава почиње да испољава прве знаке умора. На све то су им добар ритам пореметиле и чудновате одлуке неискусног судијског пара, а ”пробуђени вук” пред голом Панчеваца Косановић враћа своју екипу поново у ”игру” (25:25 – 50.мин; 27:27 52.мин). Када је више месечно одсутни капитен Турудић донео нову предност домаћинима (29:27 – 55.мин) многе присталице Витезова почеле су да се потајно надају прекиду подужег ”поста” над једним од четри будућа учесника доигравања за првака. На њихову жалост гости, предвођени некадшњим Витезом и интернационалцем Остојићем, у последња два минута утакмице након можда и најреалнијег њеног завршетка (30:30 – 57.мин), серијом од 0:3 долазе до бодова којима су знали да се итекако порадују.

Наредна утакмица Обилића са Војводином у гостима послужиће, колико то околности дозволе, за проверу и уигравање састава са којим ће се екипа у Плеј-ауту борити за опстанак.

РК OБИЛИЋ – РK ДИНАМО 30 : 33 (17 : 17) Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 200.
Судије: В. Црњански (Б. Паланка) – Н. Бубања (Б. Паланка)
Седмерци: Oбилић 1 (1) Динамо 6 (4)
Искључења: Oбилић 14. мин Динамо 6. мин

OБИЛИЋ: Остојић 1, Савић 3, Денић 1, Гојковић, Јовановић 4, Младеновић, Чоловић (2. седмерца), Стојановић 5, Maндић 5, Турудић (кап) 1 (1), Станић 3, Митровић, Бандука 2, Сладић 4, Тасић (10. одбране), Бећировић 1 (тренер: М. Павловић).

ДИНАМО: Дорњеи 1, Стаменковић 5, Арсић, Богдановић 3, Јојкић 2, Перовић 8 (4), Остојић 3, Јевремовић (2. одбране), Новаковић, Стаматовић 1, Косановић (9. одбрана), Костадиновић (кап) 4, Јездимировић, Илић 1, Павловић 4, Грозданић 1 (тренер: Д. Марковић).

МВП играч утакмице: Никола Стаменковић (Динамо )