Победа у дербију

У дерби сусрету 12. кола између друге и треће екипе на табели, после врло узбудљиве утакмице са доста преокрета, бодови су припали Обилићу који се тако реванширао гостима из Аранђеловца за пораз у јесењем делу (22:26).

Izbor 5

Лепо попуњено гледалише на Бањици, а и пријатељи рукомета путем интернета, могли су да виде судар два фајтера који су од првог до последњег тренутка утакмице отворено ишли један на другога. Повијали су се током утакмице од удараца противника, али ни једног тренутка никоме није било на памети да истакне белу заставу. Због високог ритма и жестоких дуела одбрана и напада, по окончању меча многи од његових непосредних учесника били су видно исцрпљени и изморени.

Izbor 4

Првих тридесет минута протекло је у благој доминацији ”витезова” који су стално били у вођству до три гола (10:7 – 23. мин, 11:8 – 26. мин, 12:9 – 27. мин). Међутим, упорни гости предвођени изврсним капитеном Ђорђевићем на голу, и корпулентним Милинићем на ”црти”, нису дозвољавали мотивисаним домаћинима да стекне неки већи капитал и да се већ тада евентуално одреди коначан победник. Код домаћина, пре свега игра у одбрани била је највећим делом полувремена изузетно квалитетна и тек у његовој самој завршници гости, пре свега захваљујући капитену који је одбранио неколико ”зицера”, долазе до резултата који им омогућава да оду, и поред минуса, задовољнији на одмор.

У наставку фајтерског обрачуна, оба ривала су била на ивици нокаута, али квалитетом и исказаном вољом успевали су да се одрже у игри. Прво су домаћини, након вођства од 15:13 (35. мин), остали чак са три играча мање у пољу, што искусни гости користе и сада они имају предност од 15:16 (39. мин), која затим расте на два гола (17:19 – 44. мин, 18:20 – 46. мин). Од тог тренутка ”витезови” појачавају темпо и преко прецизних Аничића и Теодоровића, срчаног Ћирића и луцидног Миљаковића, из минута у минут, окрећу резултат у своју корист. Прштало је тада на обе стране, не штедећи ни себе ни ривала да би, након асистенције Аничића, предивним голом Ћирића ”витезови” дошли до највеће предности од 25:21 (60. мин). Тим резултатом стекли су, из две одигране утакмице, предност над гостима, који ипак 3. сец пре краја, са играчем више, успевају то да анулирају, и да се тако за утеху и они нечему порадују.

Izbor 2

Похвале свим играчима домаћина који су се, свако на свој начин, уградили у ову победу, што им је велики мотив пред гостовање на врућем терену у Прокупљу наредног викенда.

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ШАМОТ 65” 25 : 22 (13 : 12)

Сала: СЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 300.
Судије: Владимир Кнежић (Врбас) – Марко Пешић (Црвенка)
Седмерци: Обилић 6 (6) Шамот 3 (2)
Искључења: Обилић 8 мин Шамот 12 мин

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, Илић, Љубичић, Бијелић 2 (1), Стојковић, Аничић 9 (5), Биочанин, Миљаковић 3, Мирић, Павић, Огњановић, Теодоровић 5, Ћирић 3, Џамић 3 (тренер Братислав Обућина)

ШАМОТ Шиник, Милићевић, Илић, Пешић, Владисављевић 2, Радосављевић 3 (2), Живојиновић 3, Прашчевић 3, Чоловић, Митровић, Глишић 1, Томић, Ђорђевић, Ломић, Милинић 8, Стојковић 2 ( тренер: Милан Ховорка).

Играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)