Топлица предубока за витезове

У најслабијој приказаној игри ове сезоне, витезови су сасвим заслужено претрпели убедљив пораз у дербију кола од стране екипе из Прокупља, која иначе и даље гаји амбиције за највиши ранг такмичења. Мало тога успешног, у прохладној сали, приказали су гости и тако остали дужни за респект и очекивања од солидно попуњеног гледалишта.

1

Само једном, и то на самом почетку, имали су гости вођство 0:1, а онда до 12. минута и резултат који је давао неку наду за позитиван исход овог сусрета (4:5), имајући у виду и резултат из јесењег дуела који је припао београђанима (30:24 / +6). Главни проблем у њиховој игри био је пре свега у реализацији напада, јер је од самог почетка доминирао на голу домаћина искусни Јовица Витас. Овај сусрет практично је био одлучен већ након 20. минута и вођства домаћина од 10:5, јер осим ефикасног Теодоровића није било расположених стрелаца код витезова. Заостатак од ”само” четри гола након првих 30. минута (10:14) ипак давао је, како се касније испоставило само лажну наду, да ће се у другој половини меч окренуути на боље за госте.

3

Међутим како су играли у првом тако су гости наставили, пре свега са реализацијом, и у другом полувремену. Несавладиви Витас (23 одбране) је затворио све прилазе своме голу и тако омогућио својим саиграчима да, преко пре свих искусних суперлигашких играча Живковића и Петковића, увећају предност до максималних 20:12 (41. мин). Након више успешних одбрана Стојића и у нападу погодцима расположеног Теодоровића, покушали су гости да дођу до резултата који би, у случају истог броја бодова, био повољнији за њих (пораз до -5 голова). Ипак мало су била само два расположена играча за игру у редовима гостију, да би се њихове жеље и оствариле, јер искусни домаћини били су ти који су конце игре држали у својим рукама, и након вођства од 24:19 (53. мин) зналачки су дошли до најповољнијег коначаног исхода, ове за њих изузетно битне утакмице.

Витезовима не преостаје ништа друго него да извуку поуке и анализирају разлоге за лоше издање и доживљени пораз у Прокупљу, како се то не би поновило у мечевима који следе, пре свега наредног викенда на гостовању ”пробуђеном” Пролетеру у Зрењанину.

2
РК ”ТОПЛИЧАНИН” – РК ”ОБИЛИЋ” 26 : 19 ( 14 : 10 )

Сала: ”Зоран Ђинђић”.
Гледалаца: 600.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Топличанин 5 (4) Обилић 3 (2).
Искључења: Топличанин 4 мин Обилић 6 мин.

ТОПЛИЧНИН: Јовановић Милан, Николић, Живковић 7, Јовановић Милош, Радовић, Топаловић, Костић, Манић, Цветковић, Витас, Јаничијевић 2, Митровић 3, Владисављевић, Стефановић С 4, Атанасковић 4, Петковић 6 (4) (тренер: Владан Стошић).

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Илић М, Ђурашић, Љубичић, Бијелић 3 (2), Аничић 3, Биочанин, Миљаковић 1, Мирић 1, Павић 1, Огњановић, Теодоровић 9, Ћирић 1, Илић Ј, Џамић (тренер: Братислав Обућина).
Играч утакмице: Јовица Витас (Топличанин)