Убедљиво до бодова

За разлику од игре у претходном колу, и претрпљеног пораза у Прокупљу, витезови су овог пута остварили заслужену победу, где коначан резултат не одсликава у правој мери њихову игру и однос снага на терену.

Za slanjeDSCF4242

Од самог почетка се видело да су гости дошли са победничким амбицијама, без обзира што домаћини овог пролећа играју као препорођени под командом нашег најтрофенијег рукометаша, и легенде рукомета у Зрењанину, Момира Рнића.У прилогу добрих резултата Пролетера иде и прошло недељна победа над Шамотом у Аранђеловцу. До деветог минута (3:3) домаћини су некако парирали мотивисаним гостима, а од тада Кристалном салом су, до краја полувремена, доминирали витезови сјајном игром у одбани предвођени голманом Стојићем, и у нападу решетајући мрежу солидних голмана домаћих, са свих позиција. Толико лепих потеза, проигравања и успешних реализација гледаоци сигурно нису могли да виде одавно, од неке гостујуће екипе, у овом рукометном граду. Како је све функционисало у редовима витезова најбоље илуструје резултат након првих 30 минута од 5 : 15, када је питање коначног победника било свима присутним познато.

Za slanjeDSCF4249

У наставку утакмице, уз неколико измена, домаћини су кренули одлучније са жељом да донекле поправе лош утисак из првог полувремена. У свему томе успевало им је прво да у неколико наврата умање заостатак на 10:18 (39 – мин) и 13 :21 (42 – мин) да би онда, након 14:25 (48 – мин), због опуштања гостију и успешним одбранама М. Гаћиновића, успели да до краја утакмице преполове минус из првог дела.

Za slanjeDSCF4261

Ова победа несумњиво да је, након претходног пораза, дошла витезовима у правом тренутку за повратак самопоуздања и као мотив прво пред реванш утакмицу 1/4 финала Купа са Војпутем у Суботици (среда – 19х), а затим и наставак борбе за сами врх табеле првенственом утакмицом са Металцем на Бањици (недеља – 18 х).
РК ”ПРОЛЕТЕР” – РК ”ОБИЛИЋ” 22 : 27 ( 5 : 15 )

Сала: ”Кристална дворана”.
Гледалаца: 400.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Пролетер 5 (3) Обилић 2 (2).
Искључења: Пролетер 2 мин Обилић 10 мин.

ПРОЛЕТЕР: Живков, Трнинић 3, Терзић, Петровић, Радовић, Грујић 2, Барјактаревић 2, Илић, Вукоје 6 (4), Вељковић 3, М. Гаћиновић, А. Гаћиновић 3, Тошков, Јевтић 3, Ерић, Димитрић (тренер: Момир Рнић).

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, М. Илић, Ђурашић, Љубичић, Бијелић 2 (1), Аничић 3 (1), Биочанин, Миљаковић 1, Мирић 5, Павић 1, Ј. Илић 1, Теодоровић 5, Ћирић 4, Крстић, Џамић 5 (тренер: Братислав Обућина).
Играч утакмице: Мирослав Мирић (Обилић)