Залет према “ЕЛИТИ”

Свесни да је пред њима ни мало лак посао, ”витезови” су орно кренули са припремама за наставак првенства како би тако остварили зацртани циљ, а то је улазак у наш најелитнији ранг – Супер А рукометну лигу Србије. Несумњиво да свима у Обилићу прија боравак на водећој позицији након одиграних првих једанест кола, при чему лидерско место истовремено мобилише све њихове снаге како би се и у другом делу све то поновило и тако, по други пут у овом веку, имају за ривале наше најквалитетније екипе.

Izbor4
Време одмора и празновања је прошло, и ово је друга недеља како “”витезови” под командом тренера Петковића шпартају паркетом у прохладној сали на Бањици. Након уводног тестирања стекла се слика о тренутним физичкој спремности сваког појединца и сходно томе се ради на подизању исте. Играчки састав из јесењег дела још није комплетиран и чека се пре свега повратак крајем месеца Ћирића са студијског путовања из Америке, а након пропуштене завршнице протекле полу сезоне у саставу је опет опорављени Мирић чије је присуство од великог значаја за овај састав “витезова”. Прва придошлица код Врачараца је јуниорски репрезентативац Урош Павловић (Партизан) који је већ дебитовао у Купу за ”витезове”, а новајлије су још и повратник Никола Јестровић (Слога), Лазар Николић (Ц. Звезда) као и искусни интернационалац Влада Грбић. Ту се вероватно не завршава списак нових лица на које може тренер Петковић озбиљно да рачуна, а ко ће још ту бити видеће се у преосталих месец дана колико је преостало до краја прелазног рока. У сваком случају састав који је освојио јесењу титулу, са придошлицама, биће врло респектибилан противник сваком ривалу у наставку првенства, и један од главних претедената за највиши ранг.

Sajt1
Тренер Данијел Петковић, још није окончао играчку (игра у Првој лиги за екипу Рекреатива), а већ је као дебитант на клупи Обилића успешно започео и тренерску каријеру. Ево шта је Петковић рекао пред наставак првенства:
Задовољан сам почетком рада, пре свега односом играча према обавезама и ангажовањем на тренинзима. Проблеми око греј41ања сала и дужине трајања тренинга, који иначе погађају скоро све клубове у Београду, нису прескочио ни нас, па смо због тога кренули са радом недељу дана раније него што је планирано. Екипа на коју рачунам је на окупу и чека се да се прикључи Ћирић, који је битна полуга у саставу екипе. Новајлије вредно раде и труде се да стекну и оправдају поверење које смо имали према њима када смо се определили да их ангажујемо. Наше амбиције за улазак у Супер А лигу су остварене зза сада 50%, и свесни смо да имамо јако незгодан распоред у наставку где ће прво искушење бити на почетку против амбициозног ривала у Прибоју.

Да би што спремније дочекали реализацију такмичарских циљева, руководство клуба обезбедило нам је припреме током фебруара у провереној бази у Бечеју гдећемо одиграти и две контролне утакмице. Њих ће иначе бити више до почетка пролећног дела како би се поред осталог и новајлије упознале са системом игре Обилића.
Све то наводи да смо на добром путу да наставимо тамо где смо јесенас стали, што ми даје аргументе за реалан оптимизам за наставак првенства.
Капитен Горан Радовић је са најдужим стажом у редовима ”витезова”, који је у сезони 2010/11. са тренером Петковићем као саиграчем, затим секретаром Обилића Крстићем и из садашњег састава играчима Стојићем и Миљаковићем већ једном изборио улазак у елиту. Капитен је био јасан:
sajtСвесни смо зацртаног циља, али и својих могућности, и мислим да улазак у највиши ранг можемо остварити. Већ неколико сезона окосница тима игра заједно, добра хемија и другарство нас краси, а новајлије се брзо углавном уклопе у такав систем, што све олакшава рад и реализацију програма и замисли тренера. Драго ми је што предводим једну праву спортску дружину која постиже запажене резултате како на спортском пољу тако и у свом образовању и пословном развоју, Уз мало среће и без здравствених проблема очекујем да до године водим ”витезове” против наших најквалитетнијих клубова.