Ренесасна ”ВИТЕЗОВА”

Ако је 2015. година оцењена као изузетно успешна за РК Обилић, пре свега на спортском пољу, онда се за 2016. годину може рећи да представља надградњу тамо где се стало у претходној години, не само у спортском домену, него у свим сегментима који чине један спортски колектив успешним.

obilic

Прву сезону у Супер Б лиги ”витезови” су у неизмењеном саставу и под командом тренера Бате Обућине завршили на трећој позицији са два односно три бода заостатка у односу на екипе Шамота и Динама, које су избориле улазак у нашу најелитнију лигу. Оствареним пласманом, и пре свега приказаном игром као дебитанти у овом рангу, показали су ”витезови” да се исплатио уложени труд и стрпљење да екипа сазри и буде респектибилна за сваког противника. Сигурно да би и пласман ”витезова” на једно од прва два места у сезони 2015/16, а која су водила у највиши ранг, био заслужен и близу остварења да су имали мало више среће, али и равноправности у третману са конкуренцијом од оних који су задужени за регуларност такмичења, било да су домаћини или гости. Истовремено успех у Куп такмичењу из претходне јесени крунисан елиминацијом суперлигаша Црвене Звезде и Рудара, донео је пласман међу осам најбољих екипа Србије у нашем најмасовнијем такмичењу. У четврт финалу нови изазов била је екипа Спартак Војпут из Суботице, која је након двомеча била укупно боља и тако потврдила да није случајно вицешампион дрзаве.

izbor7

Нову сезону ”витезови” су почели са кадровским реновирањем спортског сектора клуба. Након четри сезоне проведене на клупи Обилића тренера Обућину наследио је његов асистент Даниел Петковић, који је тако после играчке, сада као први тренер, продужио своју спортску каријеру у Обилићу. Играчки састав напустили су Љубичић, Драговић, Михајловић, М. Илић, Димитријевић и замрзао статус Огњановић, док су нови ”витезови” постали Милан Радовановић (Рекреативо), Урош Милутиновић (Нови Београд), Јанко Илић (Студентски Град) и у самој завршници полусезоне Урош Павловић (Партизан). Летње припреме обављене су у непотпуном саставу на Златибору и тај принудни кадровски хендикеп одразио се на почетак друге сезоне у Супер Б лиги. Тесна победа над Прибојем, и Колубаром, уз два пораза (на гостовањима Златар, Мокра Гора) у прва четри кола, озбиљно су упозорили ”витезове” да им се добро не пише за успешну реализацију изнетих амбиција. Још један за сваку похвалу догађај у том периоду одразио се на рад и резултате, а то су припреме и успешна одбрана дипломског испита од стране једне групе играча академаца (Ћирић, Павић, Аничић, Ђорђевић, Крстић). Након свега тога ствари долазе на очекивани ниво, и до краја полусезоне остварено је седам везаних победа код куће и у гостима. Паралелно са првенственим ”витезови” су, успешно и одговорно, приступили у новој сезони и Куп такмичењу групе Центар, где су у полуфиналу елиминисали члана Супер лиге Рудар (Костолац), док им се у финалу Црвена Звезда реванширла за пораз доживљен претходне сезоне у истом такмичењу.

izbor8

Презимити на водећој позицији са бодом предности над Мокром Гором и три бода испред Дубочице и Пролетера је част, али и мотив ”витезовима” да и у другом делу сезоне оправдају улогу једног од главних претендената за Супер А лигу. А да ће им бити лако сигурно неће и тога су свесни сви у клубу. У том смислу планирано је попуњавање постојећег играчког кадра адекватним појачањима, као и обезбеђивање адекватних тренажних услова где се пре свега мисли на мање тумбања са терминима и местом где ће се тренинзи одржавати (сала) обзиром на радне и наставне обавезе већег броја играча. У склопу припрема, чији је почетак заказан за 16. јануар, поред играња контролних утакмица планиране су и заједничке припреме у Бечеју у другој половини фебруара, а све са циљем да се што спремније дочека пролећни део такмичења које ће започети ни мало пријатноим гостовањем у Прибоју.

sajt8

Руководство клуба предвођено агилним председником Проф др Миланом Мартићем, уз клубске оперативце Лађаревићем, Крстићем, Матковићем, Радићем…, свакодневним ангажовањем и контактом са спортским делом клуба, неуморно ради да се створе сви потребни услови за улазак у виши ранг и у том смислу ништа се не препушта случају. Зато сви они заједно, са такмичарским погоном, очекују да ће за уложени рад и труд бити награђени на крају сезоне остварењем зацртаног циља.