Витезови поклекли у финалу

У финаној утакмици Купа Србије за регион ”Центар”, као гости, ”витезови” су изгубили од Суперлигаша Црвене Звезде. Крајњи резултат овог финала не одражава развој догађаја на терену јер су гости и овог пута показали да нису случајно јесењи прваци у Супер Б лиги. На другој страни домаћини су морали да уложе максималан напор како би се реванширали ”витезовима” за прошлогодишњи пораз у полуфиналу истог такмичења

.cz_ob_4

Од самог почетка финалног сусрета кренули су силовито изабраници Ненада Перуничића предвођени најискуснијима Златановићем, Ћоровићем и Шћепановићем. Међутим ”витезови” нису устукнули него су чак они били ти који су имали позитиван резултат у првих 10. минута (4:5). Након тога домаћини успевају, предвођени одличним Златановићем, да неколико промашених зицера гостију материјализују головима са крила и полуконтри. И поред тога предност Звезде износила је у три наврата до максимално два гола (9:7 – 15.мин, 10:8 – 17.мин, 12:10 – 25.мин), док је чак 10 пута током првих 30 минута резултат био поравнат. Са неколико одбрана капитена Радовића у завршници полувремена гости одлазе на одмор са резултатом који је, уз бољу реализацију изгледних прилика, могао бити за њих позитиван.

cz_ob_2

Наставак сусрета протиче у лаганој предности 1до 2 гола домаћина код којих се сада истиче силовитим погодцима са бековских позиција Мошић. На другој страни расположени Миљаковић покушавао је да, уз асинстенције саиграчима, и својим погодцима одржава неизвесност на терену, што је трајало само до 42. минута (21:20). Након тога долази до пада у игри ”витезова” пре свега због њихове исцрпљености обзиром да су са редовним тренажним активностима прекинули одмах по завршетку лиге (4. децембра), као и због изостанка важних полуга за своју игру Ћирића и Мирића. Дужа клупа Звезде, и жеља за потпуним реваншом, донела им је након 50. минута осетну предност (27:21), што се испоставило и као недостижну до краја сусрета.

cz_ob_3

У сваком случају, и поред тога што нису били у комплетном саставу као и потребном тренажном стању какав захтева квалитет оваквог противника, ”витезови” су заслужили честитке за приказану игру и частан опроштај од даљег учешћа у нашем најмасовнијем рукометном такмичењу за 2017. годину.

cz_ob_1

Тако су овом утакмицом ”витезови” окончали још једну успешну такмичарску годину, и изузетно квалитетну полусезону, уз спремност и хтење да се исто настави и у наредној години где их чекају велика искушења.

obilic

РК ”ЦРВЕНА ЗВЕЗДА” – РК ”ОБИЛИЋ” 32 : 25 ( 14 : 13 )

Сала: СЦ ”Шумице”.
Гледалаца: 300.
Судије: Добросав Кнежевић (Београд) – Сршан Лончаревић (Београд).
Седмерци: Ц. Звезда 0 (0) Обилић 5 (5).
Искључења: Ц. Звезда 6 мин Обилић 2 мин.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 5, Павловић, Мошић 5, Ћоровић 2, Продановић 1, Андрејевић 5, Гачевић, Љубојевић 8, Љубеновић, Шћепановић, Златановић, Матичић 1, Д. Бабић (кап) 1, Кљајић, Леовац, А. Бабић 4 (тренер: Ненад Перуничић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Стојић, Радовановић, Ђурашић, Илић, Бијелић, Аничић 9 (5), Биочанин 1, Миљаковић 5, Павић 2, Огњановић, Милутиновић 4, Теодоровић 2, Павловић, Ђорђевић, Џамић 2 (тренер: Даниел Петковић).

Играч утакмице: Дејан Златановић (Црвена Звезда)