Преко “РУДАРА” до финала

Јесењи првак Супер Б лиге у полуфиналу Купа Србије – група ’’Центар’’ прескочио је још једну препреку и другу годину за редом биће финалиста, ове групе, најмасовнијег такмичења РСС. Као и претходне године када су у финалу били бољи такође од Супер лигаша из Костолца, ’’витезови’’ су и овог пута били кобни за ’’рударе’’ и са новом победом наставили низ успешних резултата ове јесени на два колесека, у првенству и Купу.

izbor2

Чињеница да су полуфиналисти ушли у овај дуел ослабљени изостанком по неколико стандардних играча, није утицала на квалитет приказане игре, као и на њихове амбиције да победом наставе даље такмичење у Купу. Код домаћина јавности су се приказала и двојица новајлија, голман Радовановић, који је додуше још на почетку сезоне постао ’’витез’’, али ово му је био први наступ да током скоро целе утакмице брани гол домаћина, и један ’’прави’’ дебитант млади Урош Павловић придошлица из ’’Партизана’’ и кадетски репрезентативац Србије.

Од почетка утакмице гости су предвођени капитеном Милошевићем и робусним Димитријевићем били углавном у вођству које је износило највише до 3 гола (6:9 – 13.мин). На другој страни богато садржајни Павић предводио је домаћине који нису дозвољавали ’’рударима’’ да стекну толику предност која би им омогућила даљу мирнију и опуштенију игру. У самој завршници полувремена бољом игром, сада и у одбрани, ’’витезови окрећу резултат у своју корист и на одмор одлазе оптимистички расположени за коначан исход овог полуфинала.

izbor3

Голеада из првог, настављена је и у другом полувремену, где су се на обе стране стрелци утркивали у броју постигнутих голова. Код домаћина надахнути Миљаковић маштовито је упошљавао саиграче тако да је мрежа Уранкара била погађана са свих позиција, а предност се кретала до максималних 5 голова (25:20 – 42.мин). Припретили су гости преко Димитријевића у неколико наврата када су смањили заостатак на два гола (27:25 – 48.мин, 29:27 – 53.мин, 31:29 – 57.мин), али то је било све што су успели да остваре у покушају да избегну пораз. Головима Џамића у самој завршници утакмице ’’витезови’’ су оверили још једну победу само што је овог пута то било над више рангираним противником. Током утакмице, а и по њеном завршетку, награђени су аплаузом од својих верних пратилаца из публике.

izbor1

До закључења овогодишње сезоне ’’витезовима’’ је преостало још да одиграју финалну утакмицу Купа групе ’’Центар’’ за 2017. годину која је заказана за 21. децембар, а домаћин ће бити бољи из другог полуфиналног сусрета између Мачве (Богатић) и Црвене Звезде (17.12.).

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”РУДАР” 34 : 31 ( 18 : 16 )

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Бојан Даути (Београд) – Иван Колавчић (Београд).
Седмерци: Обилић 2 (2) Рудар 4 (3).
Искључења: Обилић 4 мин Рудар 2 мин.

ОБИЛИЋ: Радовановић, Ђурашић, Крстић, Бијелић, Аничић 5 (2), Биочанин 1, Миљаковић 3, Павић 9, Милутиновић 4, Теодоровић 5, Павловић 1, Ђорђевић, Џамић 6 (тренер: Данијел Петковић).

РУДАР: Уранкар, Драговић 1, Аврамовић 3, Огњановић, Тица 3, Мурина, Бечејац 2, Богдановић, Татари 1, Диљај, Шукић, Димитријевић 8, Милошевић 8 (3), Недељков 3, Мердовић 2 (тренер: Драган Ајдачић).

Играч утакмице: Слободан Павић (Обилић)