Јесењи прваци

Утакмицама 11. кола спуштена је завеса на први део такмичења у Супер Б лиги, које је протекло у борби више екипа за јесењу титулу. У самом финишу полу сезоне она је припала заслужено ”витезовима” са Врачара који ће тако зимску паузу провести као главни фаворити за прелазак у највиши степен такмичења у нас.

cropped-DSCF5427.jpg

На гостовању новом члану лиге у Инђији ”витезови” су наступили опет у некомплетном саставу и са више ровитих играча, тако да ће наступајућа пауза добро доћи пуленима тренера Петковића за консолидацију, опоравак и кадровска освежења.

Сусрет два ривала са различитим такмичарским циљевима, обележили су гости фуриозним почетком и са осетном резултатском предношћу (0:5 – 6.мин, 3:9 – 12.мин, 4:12 – 19.мин) чиме су ставили до знања амбициозним домаћинима да ће бодове спаса морати да потраже на неким другим утакмицама. Предвођен успешним одбранама Стојића целокупан састав ”витезова” функционисао је, као на већини утакмица ове јесени, попут најбоље машине, где немоћни домаћини нису знали са које стране им долази већа опасност. До краја полувремена успевају некако да се консолидују и искористе смањени темпо гостију, па да буду чак и задовољни оствареним резултатом после првих 30. минута.

dscf5492

Тамо где су стали у првом, ”витезови” су наставили и у другом полувремену одржавајући и даље убедљиво вођство (11:20 – 35.мин, 13:22 – 40.мин). У преосталом периоду до краја утакмице гости су, пре свега због необјашњиво великог броја искључења (7x) када су често имали и два играча мање у пољу, као и ”пробуђеном” Милану Ћућузу на голу Инђијаца, рутински привели утакмицу њеном завршетку, оставивши тако реалну наду домаћинима да и наредне сезоне буду чланови овог ранга такмичења.

Са овом седмом у низу, и укупно деветом првенственом победом, уз још две победе у Купу, ”витезови” су потпуно оправдали планове и очекивања зацртане на почетку сезоне, свесни при томе да је ово тек полововина пута ка коначном циљу где ће их несумњиво чекати још пуно ни мало лаких препрека и тешкоћа на терену.

sajt

”Витезове” ново спортско доказивање чека већ у уторак 13. децембра када са почетком од 19.30 часова дочекују на Бањици члана Супер лиге екипу ”Рудара” из Костолца у полуфиналу Купа групе ”Центар” за 2017. Годину.

РК ”ИНЂИЈА” – РК ”ОБИЛИЋ” 23 : 27 (10 : 17)

Сала: УСЦ ”Инђија”.
Гледалаца: 150.
Судије: Иван Мандић (Петроварадин) – Немања Ковачић (Нови Сад)
Седмерци: Инђија 5 (5) Обилић 2 (2).
Искључења: Инђија 4 мин Обилић 18 мин.

ИНЂИЈА Вукославовић, Петровић 1, Душанић, Новаковић 2, Милојевић 4, Пернар 1(1), Пенезић, Живковић Б, Николић, Живковић У 1, Балић 3, Трнавац, Јевтовић 2, Радаковић 4 (4), Ћућуз В 5, Ћућуз М (тренер Дамир Стојановић).

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, Радовановић, Ђурашић, Бијелић 1, Крстић, Стојковић, Аничић 4 (2), Биочанин 3, Ђорђевић, Миљаковић 1, Павић 6, Теодоровић 2, Милутиновић, Ћирић 8, Џамић 2 (тренер Даниел Петковић)

Играч утакмице: Стефан Ћирић (Обилић)