Победа за лидерску позицију

”Витезови” су након прошлонедељног тријумфа над екипом ”Дубочице”, поновили добру игру и савладали још једног претедента за највиши пласман. Овог пута честитао им је на победи јако добар састав из Зрењанина који са клупе води искусни и најтрофејнији рукометаш Србије Момир Рнић. Прави познаваоци рукомета могли су да уживају у приказаној игри оба ривала током свих 60. минута јер је несумњиво ово била једна од најквалитетнијих рукометнијих представа која је ове јесени одиграна у Београду.

izbor5

Од самог почетка утакмице видело се да су гости уложили напор да ”проуче” игру домаћина и тако ставе до знања да су им велике амбиције на овој утакмици. Имали су ”витезови” почетну предност од 1 до 2 гола (3:1 – 3мин, 5:4 – 10.мин, 9:7 – 17мин). Мада су домаћини предвођени Ћирићем погађали мрежу гостије са свих позиција, при чему је број изгубљених лопти био јако мали (6), гости су им преко прецизних Ерића и Слободана Димитрића били стално за петама не дајући им шансу да се опусте и ухвате предах (12:11 – 24мин). Ипак, у самој завршници полувремена ”витезови”, захваљујући одбранама Стојића и сигурног Аничића са 7м, стичу по трећи пут максималну предност од три гола (14:11 – 27мин) коју задржавају прелепим погодком Теодоровића на додавање Ћирића непосредно пре знака сирене за крај полувремена (16:13).

izbor2

У наставку утакмице, након само протекла три минута, гости су анулирали заостатак (16:16 – 33мин) и поново најавили своје победничке амбиције. Међутим ”витезови” подстакнути успешним интервенцијама Стојића и даље контролишу резултат стим да се сада голови постижу, углавном из игре (Аничић, Џамић, Миљаковић…), док су у одбрани доминирали Ћирић и Теодоровић. Резултат такве игре је и највећа предност домаћина на утакмици (25:21 – 49мин). Какав је био на терену док је играо, такав је и сада Момир Рнић поред терена као тренер, не признаје предају и изменом на гол улази расположени Тодоров који серијом одбрањених ”зицера” за неколико минута враћа своју екипу у живот (25:25 – 52мин). Следи пауза од четри минута када мреже на оба гола мирују захваљујући њиховим чуварима Стојићу и Тодорову, а онда ”пробуђени” Ћирић са два везана погодка враћа саиграчима осмех (27:25 – 58мин). Голом са 7м најпрецизнији играч гостију Станко Димитрић враћа наду гостима коју, након ”пресинга” и ТА ”витезова”, развејава надахнути Миљаковић голом са 6 м.

izbor6

Новом победом ”витезови” су преузели прво место коло пре краја јесењег дела, које ће бранити наредног викенда као гости против дебитанта у Инђији.

izbor9

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ПРОЛЕТЕР” 28 : 26 ( 16 : 13 )

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 250.
Судије: Душан Стојковић (Ниш) – Ненад Николић (Лесковац).
Седмерци: Обилић 6 (5) Пролетер 3 (3).
Искључења: Обилић 4 мин Пролетер 6 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Радовановић, Ђурашић, Бијелић 1, Илић, Стојковић, Аничић 8 (5), Биочанин, Миљаковић 5, Павић 2, Милутиновић 1, Теодоровић 3, Ћирић 6, Ђорђевић, Џамић 2 (тренер: Даниел Петковић).

ПРОЛЕТЕР: Кнежевић, Тошков, Трнинић 3, Бјелица 1, Бајактаровић, Лазић, Тодоров, Вукоје 4, Гаћиновић, Спахић 1, Ерић 5, Петровић, Станко Димитић, Слободан Димитрић 8 (5), Томић 2, Карановић 2 (тренер: Момир Рнић).

Играч утакмице: Александар Стојић (Обилић)