Рапсодија у плавом

У дербију кола, а можда и јесењег дела такмичења, ”витезови” су приказали игру која би задовољила и најпробирљивије љубитеље рукомета. У касне кишне суботње сате присутни у храму рукомета на Бањици могли су да виде, посебно у првом полувремену, од стране домаћег састава све што краси и чини рукомет бисером међу спортовима са лоптом.

izbor-1

Дуел ривала који су у њега ушли са прве (Дубочица) и треће (Обилић) позиције на табели са минималном разликома од једног бода, започео је надметањем два противника пре свега у нападачким умећима својих играча. Код домаћина предводници су били надахнути Ћирић са свестраним умећем реализације када противник то најмање очекује и луцидни Миљаковић који је демонстрирао сва умећа са лоптом у игри ”један на један”. Сигурно да њихов учинак не би био такав да нису имали за саиграче корисног Павића, пословично захвалне Теодоровића, Бијелића, Аничића, Џамића и најмлађег Милутиновића. Од самог почетка утакмице видело се какав квалитет поседују два ривала, при чему су домаћини били ти који су имали сталну предност (4:2 – 6.мин, 7:4 – 11.мин, 10:7 – 16.мин). Гости, вођени главном полугом Атанасковићем и прецизним Станковићем, улажу велики напор да не дозволе ”витезовима” стицање предности која би им била недостижна и тако стижу на минимални заостатак (10:9 – 19.мин, 11:10 – 20.мин). Уласком Стојића међу стативе домаћини поново стичу убедљивију предност (14:10 – 24.мин, 17:11 – 28.мин) и на одмор одлазе са залихом голова која, без обзира што је за респект, не одражава у потпуности игру коју су ”витезови” приказали у првом полувремену са реализацијом од 90% и са укупно свега три (3) изгубљене лопте.

izbor3

Друго полувреме наставља се доминацијом ”витезова”, стим да им се предност увећавала и у неколико наврата она је долазила до максималних 9 голова (24:15 – 39.мин, 26:17 – 42.мин, 29:20 – 50.мин). Покушали су гости честим изменама да дођу до неког бољитка у погледу стања на семафору, али све што су успели да ураде је то да су избегли убедљив пораз. Основни разлог за подношљив минус лежи у томе што је тренер Петковић до краја сусрета увео у игру и остале играче како би у дуелу са водећом екипом у лиги стекли потребну сигурност и поуздање.

sajt1

Тако су ”витезови” са правом оправдали улогу једног од главних фаворита за највиши пласман, а прилика за ново доказивање биће у наредном колу са екипом Пролетера из Зрењанина, такође на Бањици.

izbor5

Пре почетка утакмице присутни су одали минутом ћутања почаст преминулом некадашњем играчу и члану управе ”витезова” Владимиру Јапунџи (1942. – 2016.).

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ДУБОЧИЦА 54” 31 : 27 ( 18 : 12 )

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Горан Ковач (К. Митровица) – Срђан Милосавиљевић (Звечан).
Седмерци: Обилић 6 (4) Дубочица 54 6 (4).
Искључења: Обилић 6 мин Дубочица 54 6 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Радовановић, Ђурашић, Бијелић 4 (3), Илић, Стојковић 1, Аничић 5 (1), Биочанин, Миљаковић 4, Павић 3, Милутиновић 2, Теодоровић 4, Ћирић 7, Ђорђевић, Џамић 1 (тренер: Даниел Петковић).

ДУБОЧИЦА 54: Пешић, Цветковић 2, Чичић 2, Станковић 7 (1), Атанасковић 5, Маринковић 7 (3), Јоцић, Гирић, Филиповић 1, Н. Ђорђевић, Миленковић, Васић 1, Радивојевић 1, Б. Ђорђевић 1 (тренер: Синиша Мичић).

Играч утакмице: Стефан Ћирић (Обилић)