Дерби припао ”ВИТЕЗОВИМА”

У малом градском дербију, поред борбе за престиж, значајног и за пласман у врху табеле, победа је након узбудљиве борбе заслужено припала старијем Супер лигашу. Солидан број гледалаца у Шумицама могао је да види доста лепих потеза на обе стране и тако да се увери још једном у квалитет појединаца који поседују ова два клуба у својим редовима.

Домаћин, дебитант у овом рангу такмичења, почео је сигурније и одржавао је предност до 12. минута (6:5). Након тога гости, уз сигурнију одбрану, крећу са течнијом и прецизнијом игром у нападу, и сада су они ти који на семафору имају предност (6:9 – 16.мин, 7:11 – 19.мин, 8:13 – 23.мин). У том периоду ”витезови” су, после успешних одбрана Радовића, са свих позиција погађали мрежу збуњених домаћина и многи међу присутнима су их већ тада видели као победнике. Међутим, тако нису мислили и ”орлићи” који углавном успешно користе промашаје и искључења гостију да им се до краја полувремена приближе на два гола заостатка (11:13 – 29.мин), и тако оду на одмор са надом за повољан исход дербија у његовом наставку.

Договор у свлачионици ”витезова” очито да је био плодоносан јер су у наставку утакмице кренули тамо где су стали у 23. минуту. Са таквом успешном игром одржавали су предност од 2 до 4 гола, без обзира што су више од трећине полувремена због искључења били са мањком играча на терену (13:16 – 38.мин, 15:19 – 44.мин, 20:22 – 52.мин, 22:24 – 55.мин). Предвођени прецизним Ћирићем и Павићем, уз важан допринос и осталих другара, ”витезови” су зналачки привели утакмицу сигурном завршетку, и тако наставили низ успешних резултата ове јесени.

Тако су са још једном победом ”витезови” оправдано потврдили своју кандидатуру за највиши пласман, свесни да их на том путу очекују многе и тешке препреке.

РК ”СИНЂЕЛИЋ – РК ”ОБИЛИЋ” 22 : 27 (11 : 13)

Сала: КСЦ ”Шумице”.
Гледалаца: 350.
Судије: Златан Савић (Београд) – Никола Радуловић (Београд)
Седмерци: Синђелић 2 (1) Обилић 2 (1).
Искључења: Синђелић 12 мин Обилић 20 мин.

СИНЂЕЛИЋ Дражић, Поповић 1, Четник 3, Марјановић 2, Драгачевац 1, Антић 4, Јовановић, Подрашчић 2, Томић 4, Мишулић, Огњановић 1, Јаковљевић, Макарић 2, С. Стојановић 1, А. Стојановић 1, Војиновић (тренер Ненад Лакић).

ОБИЛИЋ Радовић, Стојић, Радовановић, Ђурашић, Бијелић 2, Илић, Стојковић, Аничић 2 (1), Биочанин 2, Ђорђевић, Миљаковић 1, Павић 5, Теодоровић 3, Милутиновић 3, Ћирић 7, Џамић 2 (тренер Даниел Петковић)

Играч утакмице: Стефан Ћирић (Обилић)