Нааставак успешне серије

Након освојених бодова у мечевима са екипама из Прокупља и Новог Пазара, нерешеног исхода на пријатељском гостовању у Зворнику (27:27), победом у Петровцу на куп утакмици (37:24), ”витезови” су низ успешних резултата наставили победом над још једним дебитантом, гостима из Врања.

dscf5492

Проблеми са којима се сусрећу ”витезови” око термина и места тренирања, као и неколико рековалесцената у саставу, нису пуно утицали на игру и остварени резултат на овој утакмици. Шта више може се рећи да је већа минутажа на терену код појединаца сигурно допринела закључку да им се убудуће може дати веће поверење него што је то било до сада.

izbor1

Након почетног испитивања снага и минималног вођства гостију предвођених са клупе легендом рукомета у Врању Душаном Стевановићем (1:2 – 3.мин, 3:4 – 4.мин, 4:5 – 7.мин, 5:6 – 8.мин), како је време одмицало тако су ”витезови” полако додавали убрзање и преузели ствари у своје руке. Успешне одбране капитена Радовића и асистенције Миљаковића покренуле су домаћине да са свих позиција погађају мрежу гостију, и из минута у минут увећавају предност (7:6 – 12.мин, 11:6 – 18.мин, 15:8 – 25.мин). Лепој предности од 6 голова по истеку првих 30. минута највећи удео дали су прецизни Павић из игре и Аничић са 7. метара, као и свестрани Бијелић игром у оба смера и млађани Милутиновић.

izbor3

У наставку тренер Петковић је промешао састав па су прилику добили, осим Ћирића и Радовановића, и остали ”витезови” што је донекле утицало да се други део сусрета након њихове максималне предности (28:19 – 51.мин) оконча без предности неког ривала. На другој страни гости на челу са упорним и незадрживим Илићем на ”црти” показали су да ће бити озбиљан ривал сваком противнику, посебно на домаћем терену.

izbor5

После пораза у овом колу водећих екипа Дубочице и Мокре горе, у наредном колу, после дужег времена, љубитељи рукомета у Београду моћи ће да уживају као некада у правом дербију Лиге између ”орлића” и ”витезова” (Синђелић – Обилић).

РК ”ОБИЛИЋ” – РК ”ВРАЊЕ” 30 : 24 ( 17 : 11 )

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Душан Васиљевић (Пожаревац) – Жељко Васиљевић (Пожаревац).
Седмерци: Обилић 6 (6) Врање 4 (2).
Искључења: Обилић 18 мин Врање 8 мин.

ОБИЛИЋ: Радовић, Стојић, Радовановић, Бијелић 2, Илић, Стојковић, Аничић 8 (6), Биочанин 2, Миљаковић 3, Мирић, Павић 7, Милутиновић 2, Теодоровић 4, Ћирић, Ђорђевић, Џамић 2 (тренер: Даниел Петковић).

ВРАЊЕ: Алексић 3, Станојевић, Стевановић 1, Саменковић 4, Јовановић 3, Аризановић, Ташковић 2 (1), Тасић, Драшкић 2, Павловић, Генчић, Манчић, Петровић 2, Илић 7 (1), Михајловић (тренер: Душан Стевановић ).

Играч утакмице: Слободан Павић (Обилић)