Пораз за наук

У четвртом колу Супер лиге ”витезови” су на гостовању у Суботици поражени од младе екипе Спартака зналачки вођене тренером Лаковићем, која у својим редовима уз искусног и одличног голмана Абаџића има неколико перспективних рукометаша за које ће рукометна јавност тек чути. За изостанак потајно планираних бодова гости пре свега требају разлоге да потраже у својим редовима, при чему за остваривање њихових планова није ни занемариљив утицај неједнаког критеријума суђења. Права првенствена и неизвесна уакмица протекла је у налетима једног или другог ривала, стим да је њен почетак и завршница припала домаћој екипи која је тако везала две узастопне победе код куће.

Кренули су гости безидејно у нападу, а млако у одбрани, тако да су мотивисани домаћини брзо стекли изненађујуће пристојну предност (4:1 – 6.мин). Све то је натерало тренера ”витезова” да затражи први тајм-аут како би ”раздрмао” своје пулене. Реакција је била позитивна тако да су гости предвођени ново печеним репрезентативцем Ћирићем и искусним Ћоровићем били домћину за петама (6:5 – 13.мин; 8:7 – 17.мин; 10:9 – 21.мин). Међутим успешне одбране капитена Радовића нису донеле у неколико наврата његовим саиграчима потребну сигурност при реализацији напада, па уместо да они буду ти који ће задовољни отићи на одмор, домаћини преко придошлице из редова Црвене Звезде Гачевића и његова три везана гола, имају поново лепу и обећавајућу предност (14:10 – 30.мин).

Остварени резултат у другом полувремену од 9:6 у корист ”витезова” доста говори о томе шта се све одвијало у том периоду. Прво су домаћини увећали предност на максималних 5 голова (15:10 – 32′; 16:11 – 34.мин) када су многи међу присутнима већ тада уписали нове бодове својим љубимцима. Међутим да нису случајно апострофирани као пријатно изненађење у текућем првенству, играчи Обилића су то потврдили у наредном периоду када су деловали много сигурније и опасније. Из израђених акција постепено су, након нових успешних одбрана свога капитена, топили предност домаћина (16:14 – 39.мин; 17:16 – 41.мин). Додуше голови су се тешко постизали што због солидних голмана, али и непрецизних нападача, па су паузе између постигнутих голова биле поприличне, посебно од стране домаћина који нису целих 14. минута затресли мрежу гостију. ”Витезови” су то све добро искористили и први пут повели на утакмици (17:18 – 50.мин), а затим и стекли, као се чинило и утихнулом гледалишту, пресудну предност (17:19 – 52.мин). И како је већ речено предвођени ”пробуђеним” голманом Абаџићем и новом ”инекцијом” са трибина, ”голубови” поравнавају резултат (19:19 – 56.мин). Ни преостала два тајм-аута тренера Петковића нису донели превагу гостима на терену, јер су њихове главне полуге Ћирић и Ћоровић били стално на удару агресивних домаћина па без њиховог учинка престала је и опасност по домаћине. Време је неумитно истицало и целих последњих осам минута није се нико од гостију уписао у записник као стрелац. У самој завршници са новом одбраном Абаџић је омогућио саиграчу Перовићу да из контре постигне, како се испоставило, и одлучујући погодак на утакмици, јер Ћоровић није успео да своме тиму донесе можда и заслужени бод.

Очито да је овако доживљени пораз тешко пао свима у редовима гостију, па када се утисци слегну требају да извуку одређене поуке како се тако нешто не би усталило, уз констатцију да утакмица траје свих 60. минута и да се много тога пропуштенога на њеном почетку често одрази на њен даљи ток и коначан исход.

У петом колу ”витезови” су домаћини екипи Шамота у суботу 21. октобра са почетком у 18.00 часова уз директан ТВ пренос на РТС.

РК СПАРТАК ВОЈПУТ – РК ОБИЛИЋ 20 : 19 ( 14:10 )
Сала: Дудова шума.
Гледалаца: 900.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Спартак 3 (2) Обилић 1 (1)
Искључења: Спартак 2. мин Обилић 10. мин

СПАРТАК ВОЈПУТ: Бошковић, Пеић, Пернар, Перовић 2, Гачевић 4, Микић, Потпара (кап) 7, Егић, Којадиновић, Анђелан, Радосављевић 3 (2), Леовац, Стефановић, Петровић 1, Куртеш 3, Абаџић (13 одбрана) (тренер: С. Лаковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 10 одбрана), Живковић 3, Бијелић, Ћоровић 4, Антић, Јестровић 1, Биочанин, Миљаковић 1, Мирић 1, Павић, Стојић, Минић 3, Теодоровић, Ћирић 6, Ђорђевић, Ивошевић (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: Милан Потпара (Спартак Војпут)